Τρίτη 16 Απριλίου 2024 | 9:03

Εσπερίδα για την αγιογραφία του ναού στον Άγιο Γεώργιο Ψυχικού

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Μάρκος Παπαγεωργίου Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, τελέστηκε χθες το απόγευμα, Επιστημονική Εσπερίδα με τίτλο: “Εικονογραφία και Αγιογραφία του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ψυχικού” στον ομώνυμο ναό, σε συνεργασία με το Τμήμα AHEPA HJ-40 Ψυχικού.

Προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν: ο πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας & Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Καθηγητής κ. Εμμανουήλ Βαρβούνης, ο διδάκτωρ Θεολογίας & Ιστορίας κ. Ηλίας Νικολάου, ο αγιογράφος του Ναού κ. Γεώργιος Κτιστάκης και ο προϊστάμενος του ναού και αρχαιολόγος Αρχιμανδρίτης Μιχαήλ Σταθάκης.

Τους ομιλητές προλόγισε και επέδωσε σε αυτούς τιμητικές πλάκετες ο πρόεδρος του AHEPA HJ-40 Ψυχικού κ. Παναγιώτης Δ. Ριζόπουλος, ο οποίος και άνοιξε τον κύκλο των ομιλιών.

Μετά το πέρας των ομιλιών, εψάλησαν βυζάντινοι ύμνοι από τα μέλη της χορωδίας του εν “Αθήναις Συλλόγου Μουσικοφίλων Κωνσταντινουπόλεως”, υπό τη χοραρχία του Άρχοντος Μουσικοδιδασκάλου της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας κυρ Δημοσθένους Παικόπουλου, τον οποίον και τίμησαν με αναμνηστική πλακέτα.

Η εκδήλωση τέλεσε υπό την Αιγίδα του Κέντρου Πολιτισμού Αθηνών για την UNESCO.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ