Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 15:27

Επιτροπή Ιεραρχών στον Μητροπολίτη Βύβλου και Βοτρύων Γεώργιο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ανακοίνωση με πολύ παρασκήνιο εκδόθηκε από το Κέντρο Ενημέρωσης του Πατριαρχείου Αντιοχείας σχετικά με την κατάσταση υγείας του Μητροπολίτη Βύβλου και Βοτρύων Γεωργίου.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν, στο πλαίσιο της σύγκλησης της Συνόδου το Πατριαρχείο Αντιοχείας έστειλε εκπροσώπους τον Μητροπολίτη Τριπόλεως και Χώρας Εφραίμ και Μητροπολίτη Ηλιουπόλεως και Σελευκείας Αντώνιο στον Μητροπολίτη Γεώργιο για να μεταφέρουν την αγάπης και τις προσευχές του Πατριάρχη και της Συνόδου και παράλληλα να εξετάσουν την κατάσταση της υγείας του και την δυνατότητα λήψης αποφάσεων στον τομέα αυτό.

Το ανακοινωθέν της Συνόδου εκδόθηκε καθώς έντονες φήμες κυκλοφορούν ότι η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείο Αντιοχείας έχει παύσει τον Μητροπολίτης Βύβλου και Βοτρύων Γεώργιο από τα καθήκοντά του λόγω γήρατος. Ο πολιός ιεράρχης που έχει προσφέρει τα μέγιστα στο Πατριαρχείο, διάγει το 94ο έτος της ηλικίας και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η Εκκλησία της Αντιοχείας εξέδωσε δελτίο τύπου μέσω του οποίου διευκρινίζει ότι δεν τίθεται θέμα παύσης του σεβάσμιου Ιεράρχη και διαψεύσει τις φήμες που κυκλοφορούν.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ