Τρίτη 16 Απριλίου 2024 | 14:40

Πλήρης κάλυψη Φίλη από τον Α. Τσίπρα – Σεβόμαστε τον Κλήρο… σεβαστείτε το πρόγραμμα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στην πλήρη κάλυψη του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκου Φίλη, προχώρησε ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στην επιστολή που του απέστειλε η Δ.Ι.Σ. σχετικά με το θέμα της παρουσίας κληρικών στα σχολεία την ώρα της διδασκαλίας.

Επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά όσα είπε ο υπουργός κατά την συζήτηση στη Βουλή για το θέμα, ο πρωθυπουργός ξεκαθαρίζει ευγενικά και διπλωματικά πως οι κληρικοί είναι ευπρόσδεκτοι στα σχολεία μεν… υπό όρους δε.

Στην επιστολή που έφερε στη δημοσιότητα το protothema.gr ο πρωθυπουργός αναφέρει: «Θέλω λοιπόν να σας διαβεβαιώσω ότι τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της πατρίδας μας ήταν και θα είναι πάντοτε ανοιχτά εις τους εκπροσώπους της Εκκλησίας» για να συμπληρώσει μερικές αράδες πιο κάτω πως η παρουσία των κληρικών στα σχολεία διέπεται από συγκεκριμένους κανόνες οι οποίοι προβλέπονται σε σχετική εγκύκλιο.

«…και ως δύναμαι να γνωρίζω, αυτονοήτως η εν λόγω εγκύκλιος παρέχει και στην Εκκλησία της Ελλάδας, τη δυνατότητα να παρίστανται εκπρόσωποί της στο χώρο των σχολείων, στο πλαίσιο σαφών και λειτουργικών κανόνων και με σεβασμό στο ωρολόγιο πρόγραμμα, σε συνεργασία και σε συνεννόηση πάντοτε με τις αντίστοιχες διευθύνσεις σχολικών μονάδων ή και σε συνεργασία με τις αντίστοιχες σχολικές Επιτροπές» γράφει ο πρωθυπουργός.

Στην τρισέλιδη επιστολή την οποία δημοσίευσε το protothema.gr ο πρωθυπουργός ξεκαθαρίζει με τρόπο σαφή πως στόχος της κυβέρνησής του είναι η συνεργασία με την Εκκλησία, της οποία το έργο αναγνωρίζει τόσο κατά την πρόσφατη κρίση όσο και κατά το παρελθόν. Ξεκαθαρίζει επίσης πως αυτή η συνεργασία πρέπει να γίνει σε συγκεκριμένο πλαίσιο.

Στην επιστολή που μόνο «άδειασμα» δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί για τον υπουργό Παιδείας ο πρωθυπουργός αφήνει μια μικρή αλλά ουσιαστική αιχμή για την Εκκλησία και την Ιεραρχία που ανέδειξε το θέμα αυτό, λέγοντας εμμέσως πλην σαφώς πως δεν υπάρχει λόγος να συγκρούονται Εκκλησία και Κυβέρνηση για θέματα ήσσονος σημασίας. «…δεν θα αφήσουμε ασήμαντες αφορμές να διαρρήξουν το πνεύμα καλής διάθεσης και ειλικρινούς συνεργασίας» γράφει χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Ολόκληρη η επιστολή όπως την δημοσίευσε το protothema.gr και η οποία όπως φαίνεται διέρρευσε από το γραφείο του Αρχιεπισκόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ