Τρίτη 16 Απριλίου 2024 | 10:47

Επιστημονική ημερίδα : “Ο διάλογος Επιστήμης και Θεολογίας”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Επιστημονική Ημερίδα με θέμα “O διάλογος επιστήμης και Θεολογίας” πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Σχηματάρι Βοιωτίας.

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο κλειστό Γυμναστήριο Τανάγρας στο Σχηματάρι παρουσία των Μητροπολιτών Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, Βουλευτών, Τοπικών Αρχών, κλήρου και λαού.

Την έναρξη των εργασιών της Ημερίδας, κήρυξε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, o οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές της ημεριδας, τους ομιλητές και ολους τους παρευρισκομένους τόνισε οτι ” η σημερινή εκδήλωση αποτελεί μια όαση για το σύγχρονο άνθρωπο και την κοινωνία γενικότερα και μάλιστα το σημαντικότερο είναι πως αυτή η εκδηλωση – όαση δεν πραγματοποιήθηκε σε κάποιο μεγάλο αστικό κέντρο αλλά σε μία επαρχιακή πόλη”.

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο Δήμαρχος Ταναγρας, ο κ. Σπυριδων Παπαϊωάννου, Πλοίαρχος Υγειονομικου Διευθυντης Καρδιολογικης Κλινικης Ν.Ν.Α.

Εισήγηση παρουσίασαν ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος με θέμα «Τα όρια διαλεκτικής Επιστήμης και Θεολογίας», ο αναπληρωτής Πρύτανης-Καθηγητής κ. Γεώργιος Ζωγράφος με θέμα «Ο άνθρωπος «στόχος» στην άσκηση της ιατρικής επιστήμης», ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας με θέμα: “Τι είναι ο άνθρωπος και η ζωή για τη Θεολογία και την Επιστήμη», ο Καθηγητής κ. Ανδρέας Καραμπίνης ανέπτυξε την εισήγηση «Ο αγώνας για τη διάσωση του ανθρώπου στη Μ.Ε.Θ.» και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρέμβαση του Φοιτητή Ιατρικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Γεωργίου Παπαϊωάννου, η οποία είχε ως θέμα: «Η Ιατρική προσέγγιση της Θεολογίας. Μία προσέγγιση από έναν νέον επιστήμονα».

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Παναγιώτης Γκένας / Orthodoxia.Info

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ