Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 | 12:14

Κόντα στο ποίμνιο των απομακρυσμένων περιοχών ο μητροπολίτης Χαλκίδος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Κατά την διάρκεια της Διακαινησίμου Εβδομάδος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος προεξήρχε σε πανηγύρεις Ιερών Ναών της Ιερά μας Μητροπόλεως και επισκέφθηκε Ιερές Μονές, προκειμένου να ανταλλάξει εγκάρδιο Αναστάσιμο ασπασμό με τα μελή της υπ’ Αυτόν Τοπικής Εκκλησίας.

Την Δευτέρα της Διακαινησίμου 13 Απριλίου 2015 προεξήρχε στον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, η οποία τελέσθηκε στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Φανερωμένης Νέας Αρτάκης, για την 64η επέτειο της Παναγιοφανείας, η οποία συνέβη το 1951, όταν η Υπεραγία Θεοτόκος φανερώθηκε προσευχομένη σε οκτώ μικρά κορίτσια της Νέας Αρτάκης και χάρη σ’ αυτό το θαύμα ανεγέρθηκε το ομώνυμο Ιερό Προσκύνημα από τους ευλαβείς πρόσφυγες Αρτακινούς.

Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, στην οποία συμμετείχε δεκάδα Κληρικών και πλήθος πολύ ευσεβών χριστιανών, ενώ την ιερά Υμνωδία διηκόνησαν θαυμάσια οι ιεροψάλτες δρ. Άγγελος Μαντάς και κ. Γεώργιος Παπανικολάου με τα μέλη των βυζαντινών Χορών τους, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος κήρυξε τον θείο λόγο και στη συνέχεια, στην αυλή του Ιερού Προσκυνήματος τέλεσε τον καθιερωμένο, σύμφωνα με την τοπική παράδοση, Μικρό Αγιασμό.

Την Τρίτη της Διακινησίμου ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στο πανηγυρίζον Ιερό Παρεκκλήσιο της Παναγίας της Πορταΐτισσας, το οποίο βρίσκεται στο λόφο πάνω από τον Ι. Ναό Αγίας Ελεούσης Χαλκίδος.

Στην πανήγυρη αυτή του γραφικού Ναϊδρίου, το οποίο μπορεί να δει κάποιος από όλη σχεδόν τη Χαλκίδα, αφού ευρίσκεται κυριολεκτικά μεταξύ ουρανού και γης, προσήλθαν πολλοί ευσεβείς χριστιανοί από όλη την περιοχή, κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων και συνέψαλλαν τους αναστάσιμους Ύμνους, μαζί με τους ιεροψάλτες κ. Ιωάννη Παπασωτηρίου και κ. Δημήτριο Θεοδοσίου με την συνοδεία τους, ακούγοντας παράλληλα και το εμπνευσμένο κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ευβοέων Φίλων του Αγίου Όρους «Παναγία η Πορταΐτισσα» κ. Ιωάννης Μαυρομάτης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την αγάπη και την πατρική φροντίδα προς τον Σύλλογο, τον οποίον έχει αναλάβει υπό την προσωπική του πατρική φροντίδα και εις αναγνώρισιν αυτής της αγάπης και της φροντίδος του απένειμε τιμητική πλακέτα, δια της οποίας, κατόπιν ομοφώνου αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου και της Γνεικής Συνελεύσεως των μελών του, ανακηρύχθηκε ο Μητροπολίτης μας επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου Ευβοέων Φίλων του Αγίου Όρους.

Μετά την Θεία Λειτουργία, ο Σύλλογος φρόντισε και προετοίμασε και διένειμε σε όλους τους ευλαβείς προσκυνητές το καθιερωμένο φαγητό-πανηγύρι.

Την Τρίτη και την Τετάρτη της Διακαινησίμου, ο Σεβασμιώτατος ευρέθη στην Βόρεια Εύβοια, προς επίσκεψιν των γυναικείων Ιερών Μονών Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Ροβιών και Αγίου Νικολάου Γαλατάκη Λίμνης.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή της Διακαινησίμου 16 και 17 Απριλίου 2015, οπότε πανηγύρισε ο Ιερός Ναός της Ζωοδόχου Πηγής του Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου της Ιερά Μητροπόλεως, στην Έξω Παναγίτσα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος προεξήρχε στις Ιερές Ακολουθίες του Εσπερινού και της Λιτανείας κατά την παραμονή και του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας, ανήμερα, ενώ κήρυξε τον θείο λόγο κατά τον Εσπερινό και παραχώρησε τη διακονία του λόγου στον Πρωτοδιάκονό του π. Νεκτάριο Ευγενικό, κατά τη Θεία Λειτουργία.

Πυκνό εκκλησίασμα συμμετείχε, αφού η Πανήγυρη αυτή αποτελεί πόλο έλξης πολλών Χαλκιδέων, οι οποίοι απόλαυσαν και την ιερά Υμνωδία, την οποία, κατόπιν παραχώρησης του ιεροψάλτου του Ι. Ναού κ. Στεφάνου Καραγιάννη, διηκόνησαν μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιερά μας Μητροπόλεως, υπό την διεύθυνση του Καθηγητού και Ιεροψάλτου του Ι. Ναού Αγίου Νικολάου κ. Δήμου Τσίμπου.

Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Μικρός Αγιασμός και αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ιστορικού αυτού Ιδρύματος της Τοπικής μας Εκκλησίας, έκανε εκτενή αναφορά στο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο που συνεχίζει να επιτελεί σε δύσκολες εποχές, ενώ παράλληλα δημοσίως εξέφρασε το σεβασμό και την ολοκάρδια ευχαριστία του ιδίου προσωπικά, αλλά και ολόκληρης της Τοπικής Εκκλησίας στους κτήτορες του, σε εκείνους που δώρισαν τις περιουσίες τους, αλλά και σε όσους κατά καιρούς συνέβαλαν και συμβάλλουν στη λειτουργία του, τα ονόματα των οποίων, όπως είπε, σε κάθε Θεία Λειτουργία μνημονεύει.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ