Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 3:17

Επιμορφωτική Σύναξη για πρεσβυτέρες ορθοδόξων κληρικών της Αλβανίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Σε δύο εκπαιδευτικές τριήμερες συναντήσεις συμμετείχαν εκ περιτροπής τις προηγούμενες ημέρες ογδόντα σύζυγοι ιερέων και διακόνων από την Αρχιεπισκοπή και τις τρεις μητροπόλεις της Αυτοκέφαλου Εκκλησίας της Αλβανίας στη Σκήτη των Μυροφόρων- Νέα Μονή Αγίου Βλασίου Δυρραχίου.

Το θέμα των συναντήσεων ήταν “Μαρία και Μάρθα, μαθητές και διάκονοι”. Εισηγήτριες στις δύο αυτές συναντήσεις ήταν επτά ορθόδοξες γυναίκες από τις Η.Π.Α., οι περισσότερες από αυτές πρεσβυτέρες, προσκεκλημένες από τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ. Αναστάσιο.

Σκοπός των συνάξεων ήταν να δοθεί χρόνος κι ευκαιρία για επικοινωνία και καλύτερη ενημέρωση για τη θέση των πρεσβυτέρων και των διακονισσών στο ορθόδοξο περιβάλλον. Μερικά από τα θέματα που αναπτύχθηκαν κατά τις συναντήσεις ήταν “Υγιής γάμος, υγιής διακονία”, “Οι γυναίκες στην Εκκλησία”, “Μεγαλώνοντας τα παιδιά μέσα στην Εκκλησία” και “Χριστιανική αντιμετώπιση των συγκρούσεων”.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος, στο τέλος των συνάξεων, εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την συμβολή των πρεσβυτέρων και των διακονισσών. Δεν παρέλειψε να τονίσει τον σημαντικό ρόλο τους στη ζωή της Εκκλησίας και να επισημάνει τι πρέπει να προσέξουν για να ανταποκριθούν στις ευθύνες τους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ