Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 7:58

Η Λάρισα τιμά τον πολιούχο της άγιο Αχίλλιο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε και φέτος στην Λάρισα ο πολυαρχιερατικός εσπερινός του πολιούχου της αγίου Ἀχιλλίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλλων κ.Τιμοθέου, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο και με την ρητορική ικανότητα που τον διακρίνει, αναφέρθηκε στην μεγάλη προσωπικότητα του σεμνού και ηγιασμένου Ιεράρχου, στο έργο του και την προσφορά του στην Εκκλησία του Χριστού, ενώ μίλησε για την δύναμη της ομολογίας και για την πνευματική ενδυνάμωση, στοιχεία που κοσμούσαν την ευλογημένη καρδία του αγωνιστού και ομολογητού αγίου Ιεράρχου Αχιλλίου.

Στην ιερά αυτή ακολουθία συγχοροστάτησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Γλυφάδας κ. Παύλος, Φωκίδος κ. Θεόκτιστος, Κηφισίας κ. Κύριλλος, Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, Ελασσώνος κ. Χαρίτων, προσκεκλημένοι του οικείου Ιεράρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιου.

Πλήθος δε πιστών Λαρισαίων μαζί με τον ιερὸ κλήρο της Μητροπόλεως Λαρίσης και πολλούς κληρικούς, που συνέρρευσαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας, προσευχήθηκαν στον άγιο Ἀχίλλιο και προσκύνησαν ευλαβώς από την προπαραμονή της εορτής, που άνοιξε η ιερά λάρνακα, τα ιερά και χαριτόβρυτα λείψανα του Μυροβλύτου αγίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος προσφωνώντας τους Σεβασμιωτάτους Ιεράρχες, εξέφρασε την μεγάλη του χαρά για την παρουσία τους στην εορτή του αγίου και επικαλέσθηκε την χάρη και την ευλογία του αγίου σε όλους τους ευλαβείς χριστιανούς.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ