Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 15:15

Επίσκοπος Μεθώνης: Λειτούργησε ξανά στην ενορία που υπηρέτησε για 15 χρόνια ως ιερέας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στην ενορία του Προφήτη Ηλία στο Παγκράτι, όπου υπηρέτησε τα τελευταια δεκαπέντε χρόνια, τέλεσε σήμερα το πρωί το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης.

Ο κ. Κλήμης, μιλώντας στο εκκλησίασμα, τόνισε την ξεχωριστή προσωπικότητα του Προφήτη Ηλία αλλά και το σημαντικό έργο που έκανε με την προσευχή του!

Προέτρεψε για μια ακόμη φορά τους Χριστιανούς να προσεύχονται με δύναμη, όπως ο Προφήτης Ηλίας, για τις δυσκολίες που έρχονται. “Στις δύσκολες μέρες που βιώνει η πατρίδα μας, να προσευχόμαστε και να παρακαλούμε τον Θεό”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι ενορίτες του Προφήτη Ηλία Παγκρατίου είχαν αγκαλιάσει τον τότε ιερέα Κλήμη ενώ με τον ίδιο τρόπο αγκαλιάζουν τώρα τον νέο προϊστάμενο του ναού, Αρχιμανδρίτη Κωνσταντίνο Σκαρτούλη, ο οποίος ανέλαβε μετά την επισκοπική εκλογή του Μεθώνης Κλήμεντος.

Λίγο πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο π. Κωνσταντίνος ευχαρίστησε θερμά τον κ. Κλήμη για την παρουσία του και του ευχήθηκε καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο της Αρχιγραμματείας.

Ο επίσκοπος Μεθώνης με χαρά είδε τον κόσμο που ήξερε από καιρό, ενώ αρκετοί έσπευσαν να του ευχηθούν καλή επισκοπική πορεία.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία έλαβε μέρος και ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ