Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 8:31

Επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχου στην Κοινότητα του Ταιζέ

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε χθες η επίσημη επίσκεψη του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου στη χριστιανική Κοινότητα του Ταιζέ, στην κεντρική Γαλλία. Τον Παναγιώτατο συνόδευσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ και ο Σεβ. Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ. Μάξιμος.

Είναι η πρώτη επίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχου στην Κοινότητα του Ταιζέ και πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Ηγουμένου αυτής αδελφού Alois. Τον Παναγιώτατο προσφώνησε ο Ηγούμενος και εν συνεχεία ο Οικουμενικός Πατριάρχης μίλησε για τη συμφιλίωση και την ανάγκη προώθησης της χριστιανικής ενότητας.

Στο τέλος της ομιλίας Του, ο Παναγιώτατος πρόσφερε μία εικόνα του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα και ακολούθως μετέβη στο Ορθόδοξο Παρεκκλήσιο της Κοινότητας όπου τον υποδέχτηκαν Ορθόδοξοι νέοι. Εν συνεχεία επισκέφτηκε το κοιμητήριο της Κοινότητας όπου αναπαύεται και ο ιδρυτής της αδελφός Roger.

Η Κοινότητα του Ταιζέ ιδρύθηκε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και σήμερα απαριθμεί περισσότερους από εκατό αδελφούς Ρωμαιοκαθολικής και Προτεσταντικής παραδόσεως. Δίδει έμφαση στην ποιμαντική της νεολαίας και στη μελέτη της Βίβλου. Δέχεται συνολικά περισσότερους από 100.000 προσκυνητές νέους από όλο τον κόσμο κάθε χρόνο.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Γαλλίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ