Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 22:44

Επίσκεψη Αρχηγού Γ.Ε.Σ. Αλκιβιάδη Στεφανή στον Μητροπολίτη Λαγκαδά

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Εθιμοτυπική επίσκεψη εις τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννη, πραγματοποίησε την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου ε.έ., ο Α΄ Γ.Ε.Σ. Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, συνοδευόμενος από τον Διοικητή του Γ΄ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγο Δημήτριο Μπίκο και Αξιωματικούς του Ελληνικού Στρατού.

Κατά την διάρκεια της συναντήσεως η οποία πραγματοποιήθηκε μέσα σε εγκάρδιο κλίμα, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος για ζητήματα που απασχολούν την Πατρίδα μας και την περιοχή μας, εκφράζοντας και οι δύο πλευρές, τον αμοιβαίο σεβασμό, την αλληλοεκτίμηση και την αμοιβαία εμπιστοσύνη, στο πολυσχιδές έργο που επιτελείται προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαριστώντας στο τέλος τον κ. Αρχηγό για την τιμητική του παρουσία εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, του ευχήθηκε να έχει την ευλογία του Κυρίου και υγεία, ώστε να συνεχίζει να επιτελεί τα ευθυνοφόρα καθήκοντά του, για το καλό του Λαού και της Πατρίδος μας, ενώ ως ανάμνηση της επισκέψεως του, του εδώρισε μία σειρά από τις πρόσφατες εκδόσεις της Μητροπόλεως.

Ο Αρχηγός Γ.Ε.Σ. κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά κ. Ιωάννη για την φιλοξενία του, επιδίδοντας τον στο τέλος την αναμνηστική πλακέτα του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Εν συνεχεία μετέβηκαν εις την Στρατιωτική Μονάδα της 194 ΜΠΕΠ (MLRS), όπου προσεκύνησαν εις το πανηγυρίζον Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, το οποίο ευρίσκεται εντός του Στρατοπέδου «Ράμναλη».

Κατά την διάρκεια της παραμονής τους εντός του Στρατοπέδου, ο Σεβασμιώτατος επίδωσε στον Αρχηγό Γ.Ε.Σ., μία Εικόνα της Αγίας Βαρβάρας καθώς επίσης και το Επετειακό Μετάλλιο το οποίο εκδόθει εις ανάμνηση των επετείων των 1037 ετών από της Ιδρύσεως της Επισκοπής Λητής και Ρεντίνης και των 50 ετών από της επανιδρύσεως της Μητροπόλεως Λαγκαδά, ευχαριστώντας τον για ακόμη μία φορά για την παρουσία του στην επαρχία μας.

Στην σύντομη προσλαλιά του ο κ. Αρχηγός εξέφρασε την χαρά του που βρίσκεται στην 194 ΜΠΕΠ (MLRS), την παραμονή της εορτής της Προστάτιδος του Πυροβολικού Σώματος, ενώ παράλληλα επαίνεσε και την συνεχή προσπάθεια που γίνεται στην Μονάδα και στο Σώμα γενικότερα, ώστε να διατηρούνται πάντοτε σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας προς όφελος του Έθνους.

Νωρίτερα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, ιερούργησε εις τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαγυνών, όπου και ομίλησε προς το πολυπληθές εκκλησίασμα περί των νοημάτων της σημερινής Ευαγγελικής Περικοπής και περί των Δωρεών και των Χαρισμάτων που έχει ο καθένας και τα οποία θα πρέπει να αξιοποιεί προς το καλύτερο τόσο τον εαυτό του αλλά και προς όφελος του συνανθρώπων του, ενώ τέλος δεν παρέλειψε να ευχηθεί καταλλήλως εν όψει της μεγάλης πανηγύρεως του Ναού και των επερχόμενων εορτών.

Προ της ενάρξεως της προεόρτιας Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας τέθηκε σε προσκύνηση απότμημα του Σεπτού Λειψάνου του εν Αγίοις Πατρός ημών Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού, το οποίο και θα παραμείνει εις τον περικαλλή Ιερό Ναό καθ΄όλη την διάρκεια των πανηγυρικών εκδηλώσεων που διοργανώνονται επ΄ ευκαιρία της μεγάλης εορτής του Αγίου Νικολάου, εφόρου και προστάτου της περιοχής των Λαγυνών.

Εν συνεχεία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, ετέλεσε Τρισάγιο επί του Μνήματος του αειμνήστου Αρχιμ. π. Κυπριανού Γλαρούδη, Ιερατικού Προϊσταμένου του Ιερού Ναού των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Θεσσαλονίκης και Γραμματέως των Συνοδικών Δικαστηρίων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ευχόμενος υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του πνευματικού του υιού και παλαιού του συνεργάτη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ