Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 8:41

Επέτειος 100 χρόνων από τη Βουλγαρική εισβολή στη Φτέρη Παγγαίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με πολλούς κατοίκους του Ακροποτάμου και της ευρύτερης περιοχής, την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016, εορτάσθηκε η επέτειος των 100 χρόνων από την εισβολή των Βουλγάρων κατακτητών στο χωριό Φτέρη του Παγγαίου.

Το πρωί της Κυριακής τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου πλαισιωμένου από Ιερείς της Μητροπόλεως μας.

Μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου ο Σεβασμιώτατος εκήρυξε τον Θείον Λόγον αναφερόμενος στο θέμα της συγχωρητικότητος και στο εορταζόμενο θλιβερό ιστορικό γεγονός.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ετίμησε τον Ιερέα του Ακροποτάμου π. Γεώργιο Μπάτζιο με το οφφίκιο του Οικονόμου. Στην σύντομη ομιλία του συνεχάρη τον π. Γεώργιο για την υπακοή του και για την εργατικότητα τόσο στην ενορία του Αγίου Δημητρίου όσο και στην διακονία του στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Μητροπόλεως.

Αμέσως μετά ακολούθησε εκδήλωση αφιερωμένη στο επετειακό γεγονός, με ομιλία του κ. Λυμπεράκη Θεόδωρου, Δικηγόρου – Ιστορικού και τη συμμετοχή Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής. Στην Θεία λειτουργία και στην εκδήλωση παρευρέθηκαν δεκάδες κάτοικοι της περιοχής με επικεφαλής τον Δήμαρχο Παγγαίου κ. Φίλιππον Αναστασιάδη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ