Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 21:05

Επέτειος εγκαινίων του ναού του Οσίου Πορφυρίου στο Λαγκαδά

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Εις τον Ιερό Ναό του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου Ηρακλείου Λαγκαδά, ιερούργησε την 10η Μαΐου ε.έ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, επ’ ευκαιρία της Εορτής της Μεσοπεντηκοστής καθώς επίσης και της συμπληρώσεως ενός έτους από την λαμπρή ημέρα των Εγκαινίων του Ναού από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο (10-05-2016).

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωναν πολλοί Ιερείς της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ το αναλόγιο του Ναού λάμπρυνε με την παρουσία τους η Βυζαντινή Χωροδία «ο Απόστολος Παύλος», υπό την διεύθυνση του Άρχοντα Υμνωδού της Αγίας και Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας κ. Γεωργίου Φερεντίνου.

Στην ομιλία του προς το παριστάμενο εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Ιωάννης, αναφέρθηκε στην σημερινή εορτή της Μεσοπεντηκοστής και την σημασία της, στην μορφή του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, καθώς επίσης και στην λαμπρά ημέρα των Εγκαινίων του Ιερού Ναού τα οποία τελέσθηκαν προ ενός έτους από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.

Προ της Απολύσεως της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και εκ μέρους του παρισταμένου Ιερού Κλήρου, ο Πρωτοσύγκελλoς της Ιεράς μας Μητροπόλεως, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ευσέβιος Σπουργίτης, ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας τα έτη πολλά επί τη συμπληρώσει επτά ετών από της εκλογής του ως Μητροπολίτου Λαγκαδά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ