Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 7:43

Εορταστική συναυλία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της μητρόπολης Μεσσηνίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, η εορταστική συναυλία για τη λήξη των μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Μεσσηνίας. Για πρώτη φορά παρουσιάστηκε στο ευρύ κοινό το πολύπλευρο έργο της Σχολής σε συλλογικό επίπεδο, το οποίο προλόγισε και παρουσίασε ο Διευθυντής της, κος Κωνσταντίνος Σιάχος, καθηγητής βυζαντινής μουσικής και Πρωτοψάλτης της Μητροπόλεως Μεσσηνίας.

Το σύνολο των 120 μαθητών της Σχολής και των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της, παρουσιάστηκε μέσα από 5 φωνητικά και 2 οργανικά μουσικά σύνολα ως εξής: τραγούδια του Ελληνισμού της Δύσης από την παιδική χορωδία, υπό την διεύθυνση της κας Κατερίνας Παλαιολόγου, σολίστ, υπεύθυνης των παιδικών τμημάτων, βυζαντινοί ύμνοι από την χορωδία πρακτικής Ψαλτικής ανδρών, την χορωδία πρακτικής Ψαλτικής γυναικών και τον Ψαλτικό χορό «Χόρευμα», υπό τη διεύθυνση του κ. Κων/νου Σιάχου, υπεύθυνου των τμημάτων Εκκλησιαστικής μουσικής, τραγούδια του Ελληνισμού της Ανατολής (Μ. Ασία, Σμύρνη, Αιγαίο και Παράλια), από το σύνολο παραδοσιακής μουσικής και ορχήστρα «Χορίαμβος», υπό τη διεύθυνση του δεξιοτέχνη των εγχόρδων, υπεύθυνου των τμημάτων της Παραδοσιακής μουσικής κ. Νικόλα Παλαιολόγου και παρουσίαση ρυθμικών σχημάτων από το σύνολο Παραδοσιακών Κρουστών «Μασιά», υπό τη διεύθυνση του δεξιοτέχνη κ. Γεωργίου Κλάδη.

Επίσης από το τμήμα Λαογραφίας και Παραδοσιακών χορών, με υπεύθυνους την κα Θεοδώρα Σπανού, λαογράφο και κ. Αλέξανδρο Καρκαντζούλη, χοροδιδάσκαλο, παρουσιάστηκαν παραδοσιακά μουσικοχορευτικά δρώμενα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Παν. Νίκας, ο αντιδήμαρχος κ. Βεργόπουλος, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας κα Μ. Οικονομάκου κ πλήθος κόσμου, το οποίο καταχειροκρότησε τους μαθητές της Σχολής.

Τέλος, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, στον οποίον και αφιερώθηκε η όλη εορταστική συναυλία, κλείνοντας την εκδήλωση συνεχάρη το προσωπικό της Σχολής, ευχόμενος στους μαθητές καλή πρόοδο και στους καθηγητές καλή συνέχεια στο έργο τους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ