Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 20:46

Εορταστικές εκδηλώσεις στο Ακριτοχώρι Σερρών για τα 50 έτη ιεροσύνης του Γέροντα Αλεξίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Οι αφιερωμένες στην 50ετία ιερατικής διακονίας του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αγίου Όρους, Αρχιμ. Αλεξίου, Λειτουργικές Τελετές και Επιστημονικές και Πνευματικές Εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν σήμερα με την τέλεση Πολυαρχιερατικού Συλλείτουργου στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ και τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, του και οικείου Ποιμενάρχου και Μαρωνείας κ. Παντελεήμονος, των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Θερμών κ. Δημητρίου, Θεουπόλεως κ. Παντελεήμονος και Τανάγρας κ. Πολυκάρπου, Επισκόπων από τις Εκκλησίες Ουκρανίας, Λευκορωσίας, Ρουμανίας και Βουλγαρίας και πληθύος Ιερέων και Διακόνων από πολλές Εκκλησιαστικές επαρχίες, με την παρουσία της Υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης κας Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά, των Βουλευτών Σερρών της Ν.Δ. κας Φωτεινής Αραμπατζή και κ. Κωνστ. Καραμανλή, του Βουλευτού Σύριζα Θεσσαλονίκης κ. Μπόλαρη, του Διοικητού του Αγίου Όρους κ. Κασμίρογλου, του Καθηγητού Εκκλησιαστικού Δικαίου κ. Ιω. Κονιδάρη, του πρώην Υπουργού κ. Πέτρου Ευθυμίου και της πρώην Βουλευτού κας Γκέλυς Μπουρδάρα, ο Εισαγγελεύς κ. Φλωρίδης, του Προέδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτουςκ. Απέσου, του επί τιμή Προέδρου του Συμβουλίου Επικρατείας κ.Παναγιωτόπουλου, Καθηγητών Πανεπιστημίου, Εκπροσώπων του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθους πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ στην ομιλία του, εξ αφορμής του σημερινού Ευαγγελικού Αναγνώσματος, αναφέρθηκε στο πώς το χέρι του Θεού κατευθύνει τους ανθρώπους, όπως ακριβώς τον θεραπευθέντα νέο των Γαδαρηνών, τον οποίο δεν άφησε να τον ακολουθήσει, αλλά του ανέθεσε την ιεραποστολική διακονία να παραμείνει στον τόπο του και να κηρύξει στους συμπατριώτες του, και διά της παρουσίας του ακόμη, τα όσα θαυμαστά ο Κύριος εποίησε στη ζωή του.

“Αυτό το χέρι του Θεού”, προσέθεσε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, “πήρε από το Μετέωρο τον π. Αλέξιο και τον οδήγησε στο Όρος, όπου δημιούργησε τη μεγάλη Ξενοφωντινή Αδελφότητα, και εδώ, στο Ακριτοχώρι, όπου δημιούργησε τη γυναικεία Αδελφότητα του Τιμίου Προδρόμου”.

Μνησθείς δε της εχθεσινής εορτής του Οσίου Χριστοδούλου, καθ’ ην κατά την επίγεια ζωή του εόρταζε ο αοίδιμος Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, κάλεσε όλους να τον ανακαλέσουν στη μνὴμη τους, να τον ευχαριστήσουν για όσο προσέφερε στην Εκκλησία και να τον μνηονεύσουν, αναπαυόμενο μετά των Αγίων στην αιωνιότητα, και ευχαρίστησε τον επιχώριο Μητροπολίτη, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ. Μακάριο.

Ο τιμώνενος, τέλος, Ηγούμενος π. Αλέξιος απηύθυνε και πάλι προς όλους τις ευχαριστίες του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ