Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 0:12

Ο εορτασμός της αγίας Φιλοθέης στην Καστοριά

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Η Αγία Φιλοθέη η Αθηναία εορτάστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικάνορος Καστοριάς, την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης της Αγίας.

Το πρωί τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ και με τη συμμετοχή Κληρικών της τοπικής Εκκλησίας.

Η Θεία Λειτουργία ήταν αφιερωμένη στους διακονούντες στα Ενοριακά Φιλόπτωχα Ταμεία της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας, τα οποία έχουν προστάτιδα την Αγία Φιλοθέη.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στην αξία της φιλανθρωπίας και της προσφοράς της επαναστάτριας Αγίας των Αθηνών, κυρίως σε καιρούς που κατακλύζονταν από τη φιλαυτία, όπως και οι δικοί μας σήμερα.

Ευχήθηκε σε όλους Καλή Σαρακοστή και παρότρυνε τα μέλη των Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων να συνεχίσουν την έμπρακτη διακονία της αγάπης τους προς τον συνάνθρωπο με τον ίδιο ζήλο.

Μετά τη Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε η Ιερατική Σύναξη για τον μήνα Φεβρουάριο, όπου οι Ιερείς της Επαρχίας μας ενημερώθηκαν για διάφορα διοικητικά και λειτουργικά ζητήματα και έλαβαν τις εγκυκλίους του Σεβασμιωτάτου για την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ