Τρίτη 16 Απριλίου 2024 | 7:50

Εορτασμοί τοπικών Αγίων στην Κέρκυρα και τους Παξούς

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015, εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νεκτάριος θα μεταβεί και θα προεξάρχει των λατρευτικών εόρτιων εκδηλώσεων στους Παξούς όπου τιμάται ο Άγιος Χαράλαμπος ως προστάτης του νησιού και θα επισκεφθεί το Δημαρχείο των Παξών, ενώ την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου, εορτή της Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστης και του Αγίου Ιερομάρτυρος Βλασίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νεκτάριος θα προεξάρχει των λατρευτικών εόρτιων εκδηλώσεων του Μητροπολιτικού Ναού, τόσο την παραμονή όσο και την ημέρα της εορτής.

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ

ΑΓΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΑΣ ΤΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΒΛΑΣΙΟΥ

 

Με την δέουσα μεγαλοπρέπεια θα πραγματοποιηθούν και φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις για την μνήμη της Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστης και του Αγίου Ιερομάρτυρος Βλασίου. Το πρόγραμμα των λατρευτικών εκδηλώσεων, που εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη, έχει ως εξής:

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου:

11π.μ.: Με την συνηθισμένη ιεροτελεστία θα εκτεθεί σε προσκύνηση το Ιερό Λείψανο της Αγίας.

6:30μ.μ: Θα τελεστεί ο μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

Μετά το πέρας του Εσπερινού θα ακολουθήσει η ανάγνωση από το Συναξάρι της Αγίας Θεοδώρας

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου:

7.15π.μ.:Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ Νεκταρίου.

7:00μ.μ.:Θα ψαλλεί η παράκληση της Αγίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ