Τρίτη 16 Απριλίου 2024 | 13:11

Εορτή των Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 27 Μαΐου 2017, η καθιερωμένη ετήσια εορτή των νέων της Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, με την οποία σηματοδοτείται και η λήξη των Κατηχητικών μαθημάτων του τρέχοντος εκκλησιαστικού έτους.

Η εορτή έλαβε χώρα εις την κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Μπίλλειου Πνευματικού Κέντρου Λαγκαδά. Κατά την διάρκεια εορτής παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, ο Βουλευτής των Αν. Ελλ. κ. Γεώργιος Λαζαρίδης, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης, εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου και της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως, των Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων, πολλοί γονείς και φίλοι των παιδιών και του πνευματικού έργου της Μητροπόλεως.

Στο πρώτο μέρος της εκδηλώσεως, οι νέοι και νέες της επαρχίας μας, επέλεξαν να παρουσιάσουν, επ’ ευκαιρία της συμπληρώσεως 564 ετών από την αποφράδα ημέρα της Αλώσεως της Πόλεως, ένα αφιέρωμα προς τους τελευταίους υπερασπιστές της Κωνσταντινουπόλεως, μέσα από ιστορικά αποσπάσματα, διηγήσεις και τραγούδια για τις τελευταίες στιγμές του Βυζαντίου και της Βασιλευούσης Πόλεως, καθώς επίσης και την ηρωική αντίσταση του τελευταίου Αυτοκράτορος Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και των Βυζαντινών απέναντι στους Οθωμανούς, δίδοντας την ευκαιρία προς τους παρευρισκομένους να θυμηθούν και θα μακαρίσουν την Ρωμιοσύνη της Πόλης.

Στο δεύτερο μέρος της εορτής τα παιδιά με τον νεανικό ενθουσιασμό τους παρουσίασαν τραγούδια, ποιήματα, θεατρικά δρώμενα και χορευτικά από όλη την Ελλάδα, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την αγάπη τους για την Εκκλησία και τον Κύριο μας, καθώς και την ερευνητική τους διάθεση για την αναζήτηση της αλήθειας και των γνήσιων πρωτοτύπων ζωής, τα οποία έρχονται σε αντίθεση μετά όσα προβάλλονται στις μέρες μας.

Στο τρίτο και τελευταίο μέρος έγινε η απονομή των κυπέλλων και των βραβείων στους νικητές των διενοριακών πρωταθλημάτων. Επιδόθηκαν επίσης αναμνηστικά σε όλα τα παιδιά, που συμμετείχαν στους αγώνες, με ευθύνη και μέριμνα από το Γραφείο Νεότητος της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως. Στόχος της διεξαγωγής των αγώνων ήταν η γνωριμία, η επικοινωνία, η ευγενής άμιλλα, το ευ αγωνίζεσθαι μεταξύ των παιδιών.

Στον καταληκτήριο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, συνεχάρη τα παιδιά, που είναι η ελπίδα και η προοπτική της κοινωνίας μας, για την αποψινή εορταστική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν, καθώς επίσης και όλους όσους εκοπίασαν και εργάσθηκαν στο νεανικό έργο και τη διακονία των κατά τόπων ενοριακών κατηχητικών σχολείων, ενώ καταλήγοντας σημείωσε ότι οι δραστηριότητες για τους νέους και τις νέες της επαρχίας συνεχίζονται την θερινή περίοδο εις τις εγκαταστάσεις του «Κέντρου Φιλοξενίας Νέων» στην περιοχή του Σοχού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ