Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 9:58

Εορτή Οσίου Κυρ Ιωάννου του Ξένου στα Φαλάσαρνα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Εκατοντάδες πιστοί προσήλθαν το εόρτιο διήμερο της μνήμης του Οσίου Κυρ-Ιωάννου του Ξένου (19&20 Σεπτ.) εις το ιερό προσκύνημα Του, εις τα μαγευτικά Φαλάσαρνα Κισάμου, όπου εκτός τον ομώνυμο Ι.Ναό ευρίσκεται το σπήλαιο της ασκήσεως του και ο τάφος Του.

Των Ιερών Ακολουθιών και της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ.Αμφιλόχιος.

Αναφερόμενος ο επιχώριος Μητροπολίτης εις την βιωτή του Οσίου Ιωάννου του Ξένου, ο οποίος έδρασε εις την Κρήτη, κυρίως την Δυτική, αμέσως μετά την σκοτεινή περίοδο της Αραβοκρατίας, σημείωσε: «Διαχρονικό και αιώνιο το μήνυμα του μεγάλου μας Αγίου κυρ-Ιωάννου του Ξένου, καθώς συνέβαλε ουσιαστικά και καθοριστικά εις το ζωντάνεμα της πίστης, μπολιάζοντας και πάλι τις ψυχές των κατοίκων της Μεγαλονήσου με τον Θεό της Αποκαλύψεως και της ζωής, μετά από μια μακρά σκληρή περίοδο σκότους και μανιασμένου διωγμού της Εκκλησίας.

Ανάγκη επανευαγγελισμού έχει και σήμερα ο τόπος μας και οι άνθρωποι του, σύνολη η κοινωνία, αφού και στην εποχή μας η πίστις στον Χριστό και την Εκκλησία Του θεωρείται «ταλιμπανισμός», αφού τα ιερά και τα όσια, τα σύμβολα της πίστεως και ευσεβείας μας, απαξιώνονται, αποκαθηλώνονται και λογίζονται ως εμπόδιο και τροχοπέδη στην «σύγχρονη Ελλάδα», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, καλώντας το πλήθος των πιστών όπως παραμείνουμε σταθεροί και ακλόνητοι στα βιώματα και τα νάματα της πίστεως μας, τα οποία «όχι μόνον μας πλουτίζουν και μας χαριτώνουν, αλλά είναι και τα κλειδιά που ανοίγουν τις πύλες του Ουρανού», ως σημείωσε. Πανηγυρικά εορτάστηκε η μνήμη του Οσίου κυρ Ιωάννου του Ξένου και εις τα Τσουρουνιανά Κισάμου, όπου και ευρίσκεται η τιμία κάρα Του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ