Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 8:27

Εορτάστηκαν τα 105α Ελευθέρια της πόλεως των Γιαννιτσών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στην εκκλησία όπου για πρώτη φορά εορτάστηκε η νικηφόρος είσοδος των Ελληνικών στρατευμάτων στα Γιαννιτσά και η απελευθέρωσή τους από τον πέντε αιώνων Τουρκικό ζυγό την 20η Οκτωβρίου του 1912, τον ιστορικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (1858), τελέσθηκε την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου Όρθρος, πανηγυρικό Συλλείτουργο και Δοξολογία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η φιλόλογος Ελισάβετ Χλαπουτάκη, Διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Γιαννιτσών. Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλεως και παρακολούθησε την καθιερωμένη παρέλαση.

Στις ιερές ακολουθίες και τις τελετές παρέστησαν ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γ. Στάμκος, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Α. Τζιτζικώστας, η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κα Αθηνά Αθανασιάδου-Αηδονά, οι βουλευτές του Νομού, ο Διοικητής της 2ας Μ/Κ Μεραρχίας Υποστράτηγος Σ. Κεβεντζίδης, ο Αντιπρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου Ταξίαρχος Π. Γεωργόπουλος, ο Υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πέλλας Π. Περδικάτσης και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ