Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 3:24

Εορτάζοντας την 25η Μαρτίου στο Παρίσι- Ο μητροπολίτης Εμμανουήλ μιλά για τον Ελληνισμό της Γαλλίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Αποστολή Παρίσι: Γιώργος Φερδής

Με την κατάθεση στεφάνων στην Αψίδα του Θριάμβου στα Ηλύσια Πεδία από τις ελληνικές αρχές της Γαλλίας ολοκληρώθηκαν χθες οι εορτασμοί για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Το πρωί της Κυριακής, τελέσθηκε θεία λειτουργία και δοξολογία στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου στο 16ο διαμέρισμα του Παρισιού, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ.

Στη δοξολογία παραβρέθηκαν η Πρέσβυς της Ελλάδος στη Γαλλία κ. Μαρία Θεοφίλη και οι άρχοντες της Γαλλικής Πρωτεύουσας.

Οι ελληνικές σημαίες υψώθηκαν στη γνωστή λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων από παιδιά της διασποράς αλλά και από τους προσκόπους που κρατούν ζωντανή τόσα χρόνια την ελληνική παράδοση στη γαλλική πρωτεύουσα.

Αμέσως μετά, ο Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ και οι αρχές της Ελλάδος στο Παρίσι κατέθεσαν στεφάνια για να τιμήσουν την ελληνική εθνική εορτή.

Στο τέλος της εκδήλωσης,  ο μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ μίλησε αποκλειστικά στο orthodoxia.info για την εορτή της Ελλάδος αλλά και για τον Ελληνισμό της Γαλλίας. Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του κ. Εμμανουήλ:

“Η 25η Μαρτίου σηματοδοτεί την αναγέννηση του ελληνικού έθνους και παράλληλα η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου μας μεταφέρει το χαρμόσυνο μήνυμα της έλευσης του Κυρίου. Αυτή η διπλή εορτή, κάθε χρόνο, μας υπενθυμίζει την ανάγκη της συνέχισης αυτής της αναγέννησης, σε όλα τα επίπεδα, ειδικά σήμερα που η Ελλάδα και ολόκληρη η Ευρώπη διέρχονται μια βαθιά κοινωνική και πνευματική κρίση.

Οι Έλληνες ομογενείς της Γαλλίας δεν λησμονούμε την ιστορία μας και τιμούμε τους προγόνους μας και την Ελλάδα, χωρίς φανατισμό και μισαλλοδοξία. Κρατάμε αναλλοίωτη την πίστη μας στην Ορθόδοξη Εκκλησία, διατηρούμε τις παραδόσεις μας και φροντίζουμε για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας από τις νεότερες γενεές. Αυτές είναι βασικές αρχές για την επιβίωση του ελληνισμού και αγωνιζόμαστε για τη μεταλαμπάδευση των υψηλών ελληνικών ιδεωδών στη δεύτερη πατρίδα μας τη Γαλλία.

Ζούμε σε μια ένδοξη χώρα που δυστυχώς σήμερα πλήττεται από την τρομοκρατία, και ως Έλληνες οφείλουμε να μεριμνούμε για το κοινό καλό και να προσευχόμαστε για την επικράτηση της ειρήνης σε ολόκληρο τον κόσμο που τόσο την έχει ανάγκη σήμερα.

Εύχομαι από καρδίας η Θεοτόκος να μεσιτεύει για όλους μας και το αθάνατο ελληνικό πνεύμα του πολιτισμού και της πρωτοπορίας να μας διδάσκει και να μας καθοδηγεί, ώστε να ξεπεράσουμε σύντομα τις δυσκολίες της σημερινής κρίσης, και ως Έλληνες να αποτελέσουμε ξανά πηγή έμπνευσης για την Ευρώπη και όλο τον κόσμο. Χρόνια πολλά”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ