Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 11:10

Εξηγήσεις ζητά η Ρωσική Κυβέρνηση για την άρνηση θεώρησης βίζας στους ιερείς

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών με σημείωμά του προς την ελληνική πρεσβεία, ζητά εξηγήσεις σχετικά με τα προβλήματα που προέκυψαν στην θεώρηση βιζας σε ρώσους ιερείς, την προηγούμενη εβδομάδα.

Όπω δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σε συνέντευξη Τύπου «Έχουμε στείλει σχετικό σημείωμα στην Πρεσβεία της Ελλάδας στη Μόσχα και αναμένουμε εξηγήσεις για την κατάσταση για να επιβεβαιώσουμε ή να διαψεύσουμε και να δώσουμε κάποιες εξηγήσεις γι αυτό», δήλωσε ο Ζαχάροβα

“Το Υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί πάντα στενά την κατάσταση με την έκδοση θεωρήσεων στους Ρώσους πολίτες. Φυσικά, οποιαδήποτε διάκριση με την έκδοση θεωρήσεων, λόγω εθνικής ή επαγγελματικής ή θρησκευτικής ταυτότητας είναι απαράδεκτη”, δήλωσε Μαρία Ζαχάροβα, ενώ όπως τόνισε “Περιμένουμε τώρα την απάντηση της ελληνικής πλευράς”.

Όπως είχαμε γράψει, στις 6 Αυγούστου ο ρώσος ιερέας Βλαντιμίρ Βιγιλιάνσκι, πρώην εκπρόσωπος Τύπου του Πατριάρχη Μόσχας Κυρίλλου, δήλωσε ότι αντιμετώπισε την απροθυμία των ελληνικών αρχών να εκδόσουν μακροπρόθεσμες βίζες σε ιερείς. 

Μετά την πρώτη δημοσίευση του γεγονότος, πολλοί Ρώσοι ιερείς δήλωσαν ότι αντιμετώπισαν την ίδια συμπεριφορά σε αντίστοιχη περίπτωση.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ