Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 8:10

Εξελέγη νέος αρχιεπίσκοπος των ρωσικών παροικιών Ευρώπης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ο επίσκοπος Χαριουπόλεως κ. Ιωάννης, έλαβε σύμφωνα με πληροφορίες του orthodoxia.info το χρίσμα του Αρχιεπισκόπου των εν τη Δυτική Ευρώπη Ορθοδόξων Παροικιών Ρωσικής Παραδόσεως προκειμένου να διαδεχθεί τον αρχιεπίσκοπο Τελμησού κ. Ιώβ τον οποίο μετέθεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Η επιλογή του νέου αρχιεπισκόπου έγινε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Γενικής Συνελεύσεως των Ορθοδόξων της Εξαρχίας του Οικουμενικού Θρόνου για τις Παροικίες Ρωσικής Παραδόσεως στην Δυτική Ευρώπη.

Ο επίσκοπος Χαριουπόλεως έλαβε 150 ψήφους.

Την εκλογή του νέου αρχιεπισκόπου θα επικυρώσει η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου με κανονική εκλογή.

Ο νέος αρχιεπίσκοπος γεννήθηκε στην Μπορντό της Γαλλίας το 1942. Αποφοίτησε από το Θεολογικό Ινστιτούτο αγίου Σεργίου Παρισίων το 1974. Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε το 1974 από τον αρχιεπίσκοπο Συρακουσών Γεώργιο. Υπηρέτησε ως εφημέριος στη Μητρόπολη Ελβετίας και αρχιερατικός επίτροπος των γαλλοφώνων ενοριών. Στις 15 Μαρτίου 2015 χειροτονήθηκε στον ιερό ναό Αποστόλου Παύλου στο Σαμπεζύ της Γενεύης τιτουλάριος επίσκοπος Χαριουπόλεως, βοηθός επίσκοπος της Εξαρχίας Ορθοδόξων Ρωσικών Παροικιών Δυτικής Ευρώπης. Τη χειροτονία τέλεσε ο Μητροπολίτης Ελβετίας Ιερεμίας, συμπαραστατούμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Τελμησού Ιώβ και τον Επίσκοπο Λαμψάκου Μακάριο.

L’assemblée générale extraordinaire de l’Archevêché des églises orthodoxes du 28 mars 2018

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ