Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 9:48

Εξαφανίστηκε ο πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Παραμυθίας – Έρευνες για τον εντοπισμό του VIDEO

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Άφαντος παραμένει ο 75χρονος πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Παραμυθιάς και Ηγούμενος της Μονής Παγανιών, Αρχιμανδρίτης Γερβάσιος Κανάτας, παρά την μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας για τον εντοπισμό του.

Οι έρευνες εξελίσσονται τόσο στην παλιά Εθνική Οδό Ιωαννίνων Ηγουμενίτσας, όσο και σε κοινότητες από την Καλλιθέα Παραμυθιάς όπου είναι η έδρα της Ιεράς Μονής μέχρι και το Σούλι.
Στις έρευνες εκτός από του Αστυνομικούς, συμμετέχουν απλοί πολίτες καθώς και ρασοφόροι. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να ζητηθεί η συνδρομή της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, ώστε να εντοπιστεί το ακριβές στίγμα της συσκευής του πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητρόπολης Παραμυθιάς, κατά την διάρκεια που το τηλέφωνο βρισκόταν σε λειτουργία, καθώς από την Παρασκευή είναι απενεργοποιημένο.

Υπενθυμίζουμε πως τα ίχνη του 75χρονου ηγούμενου της ιστορικής Ιεράς Μονής Παγανίων, χάθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής όταν σύμφωνα με τη μαρτυρία της αδερφής, την μετέφερε από τη Μονή στο ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, προκειμένου να ταξιδέψει για την Αθήνα, ωστόσο η εξαφάνιση του δηλώθηκε μόλις εχτές στην Αστυνομία. Οδηγεί ένα άσπρο Opel Astra Caravan. Όσοι είδαν κάτι ή όσοι αντιληφθούν την παρουσία του 75χρονου αρχιμανδρίτη, μπορούν να καλούν το Αστυνομικό Τμήμα της Παραμυθιάς στο τηλέφωνο 2666022222 ή την Ιερά Μητρόπολη Παραμυθιάς στο τηλέφωνο 2666022377.

Η ιερά μονή Παγανιών, που βρίσκεται σ’ ένα υπέροχο καταπράσινο τοπίο στην Καλλιθέα Παραμυθιάς, με θέα έως τις ακτές της Κέρκυρας, κτίστηκε το 1652 και είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Ιδρυτής της αναφέρεται ο ιερομόναχος Ιωακείμ. Υπήρξε πλούσια μονή, με σημαντική προσφορά και δράση στους εθνικοαπελευθερωτικούς αώνες . Σήμερα διατηρείται σε καλή κατάσταση το μονόχωρο Καθολικό της, αγιογραφημένο την εποχή της ιδρύσεως, ενώ το υπόλοιπο κτιριακό συγκρότημα είναι πρόσφατα ανακαινισμένο.

Στο βίντεο μπορείτε να δείτε τον Ηγούμενο Αρχ. Γερβάσιο Κανάτα κατά την διάρκεια πρόσφατης λειτουργίας στην Μονή Παγανιών Παραμυθιάς

 

 

ΠΗΓΗ: ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ONLINE

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ