Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 20:20

Εντυπωσιακή παρουσίαση των νέων εκδόσεων της Αποστολικής Διακονίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Εντυπωσίασαν τους παρευρισκόμενους οι τέσσερις νέες εκδόσεις που παρουσίασε χθες η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης υπό τον τίτλο «Πνευματική Τετρακτύς», στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση 80 ετών από την ίδρυση του Οργανισμού το 2016.

Πρόκειται για τις εκδόσεις της: «Οι άγγελοι και η αποστολή τους» του Jean Daniélou, «Ο όσιος Ιωάννης ο Ρώσος» του μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, «Ορθόδοξη πίστη και ζωή» του μητροπολίτη Πισιδίας κ. Σωτηρίου και «Θεέ μου, Θεέ μου, Ψυχική εξάντληση και αποξένωση του κληρικού» του μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα.

Στην εκδήλωση όπου παρέστη ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων κ. Γιώργος Καλαντζής ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού αλλά και του υπουργού Παιδείας, ο μητροπολίτης Άρτης κ. Ιγνάτιος ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, ο Αρχιεπίσκοπος των εν Ελλάδι Καθολικών και μεγάλος αριθμός Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος, πανεπιστημιακών και πολλών αναγνωστών μίλησαν ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο κ. Σταυρος Γιαγκάζογλου, ο κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας και ο πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Καλλιακμάνης.

Καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους ο γενικός διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας, επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος αφού αναφέρθηκε στην σημασία που έχουν για τον εκδοτικό οργανισμό της Εκκλησίας, οι νέες εκδόσεις που παρουσιάστηκαν, ευχήθηκε χαριτολογώντας στο πνεύμα των ημερών, «να κερδίσει η Αποστολική Διακονία την ψήφο εμπιστοσύνης του αναγνωστικού κοινού», ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει με ιδιαίτερη ικανοποίηση τόσο την εκπροσώπηση του Πρωθυπουργού όσο και του υπουργού Παιδείας.

Μετά το τέλος της βιβλιοπαρουσίασης προβλήθηκε ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στο ιερό προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου παραγωγής της Αποστολικής Διακονίας αλλά και σύντομο διαφημιστικό σποτ σχετικά με τα μαθήματα ελληνικής γλώσσας που παρέχει ο Οργανισμός σε Πανεπιστήμιο της Ρώμης.

Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών,  παρουσίασε η δημοσιογράφος Αδαμαντία Μπούρτζινου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ