Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 13:46

Εντυπωσιακή η έναρξη της Ναυτικής Εβδομάδας 2017

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Εντυπωσιακή ήταν η έναρξη της Ναυτικής Εβδομάδας 2017, που για τρίτη συνεχή χρονιά διοργανώνει ο φορέας Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος «Μαγνήτων Κιβωτός», από κοινού με την Αντιπεριφέρεια Θεσσαλίας και τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου.

Τη Δευτέρα 19/6, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος τέλεσε τον Αγιασμό της ενάρξεως των πολιτιστικών εκδηλώσεων, που είναι αφιερωμένες στον Ελληνισμό της Κάτω Ιταλίας, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχου Θεσσαλίας κ. Δωροθέας Κολυνδρίνη, του Βουλευτού Μαγνησίας κ. Αλέξανδρου Μεϊκόλουπουλου, εκπροσώπων των Στρατιωτικών, Λιμενικών, Αστυνομικών και Πυροσβεστικών Αρχών και πλήθους κόσμου.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Ιγνάτιος ανέφερε ότι «η Ναυτική εβδομάδα είναι θεσμός ενότητας, που απευθύνεται σε ένα λαό που είναι ζυμωμένος με τη θάλασσα. Σκοπός της είναι να αναδείξουμε την ομορφιά του τόπου μας, αυτό το μεγαλείο, έναν τόπο που ευλόγησε ο Θεός, κάτω από σκέπη του Αγίου Νικολάου, προστάτου των Ναυτικών και των Αγίων Βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης, ο Ναός των οποίων είναι σημείο αναφοράς για την πόλη μας. Η Ναυτική Εβδομάδα είναι σημείο ενότητας όλων μας, γιατί είναι καρπός της συνεργασίας πολλών θεσμών και φορέων του τόπου μας και μας δίνει τη χαρά της συνύπαρξης, την εμπειρία του αυθεντικού πολιτισμού και πρότυπα ζωής για τα νιάτα μας…».

Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι οι φετινές εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στην Μεγάλη Ελλάδα, στον Ελληνισμό της κάτω Ιταλίας, ενώ προανήγγελλε την πραγματοποίηση, στο πλαίσιο της επόμενης Ναυτικής Εβδομάδας, Επιστημονικής αναφοράς στην Αργοναυτική Εκστρατεία, «που θα αποδείξει ακλόνητα ότι στον πυρήνα του μύθου υπάρχει πάντοτε μια αλήθεια». Τέλος, ευχαρίστησε όλους τους συνεργαζόμενους φορείς και κήρυξε την έναρξη της Ναυτικής Εβδομάδας 2017, μέσα σε φαντασμαγορική ατμόσφαιρα, που δημιούργησαν οι ναυτικοί μας.

Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί του Προέδρου του ΟΛΒ κ. Θρασύβουλου Σταυριδόπουλου, ο οποίος ανέγνωσε το Μήνυμα του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και του Βουλευτού Μαγνησίας κ. Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου.

Στη συνέχεια μίλησε ο π.Νείλος Βατοπαιδινός, Καθηγητής Ρωμαϊκού και Βυζαντινού Δικαίου Πανεπιστημίου Magna – Graecia, Catanzaro Calabria ΙΤΑΛΙΑ, ο οποίος αναφέρθηκε στους δεσμούς του τόπου του με την Ελλάδα, από την αρχαιότητα, στην αναβίωση της Ορθοδοξίας και του Ελληνορθόδοξου Μοναχισμού στην Κάτω Ιταλία καθώς και στις προσπάθειες διατήρησης των στοιχείων της Ελληνικής γλώσσας, που κρατά δεμένους τους κατοίκους της περιοχής με τις ελληνικές τους ρίζες.

Ακολούθησε πλούσιο μουσικό πρόγραμμα από την Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου, υπό τη δ/νση του μαέστρου Βασίλη Τασούδη και του συγκροτήματος «Asteria» από τη Στερνατία της ελληνόφωνης Απουλίας ΙΤΑΛΙΑΣ, με επικεφαλής τον GIORGIO FILIERI.

Παράλληλα, λειτούργησε Έκθεση φωτογραφίας, με θέμα: «Όταν η φύση ζωγραφίζει στο βυθό της Μαγνησίας μας», του Ιατρού Θεόδωρου Περάκη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ