Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 11:56

Ενθρονίστηκε ο πρώτος μετά από δεκάδες χρόνια ηγούμενος στην Ι. Μ. Μεταμορφώσεως Χαλέπας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την Κυριακή 20η Σεπτεμβρίου 2015 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος ιερούργησε στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χαλέπας Μυλοποτάμου και μετά την Θεία Λειτουργία πραγματοποίησε την ενθρόνιση του πρώτου μετά από πολλές δεκαετίες Ηγουμένου της Μονής, Αρχιμ. Πορφυρίου Αουάντ.

Προ της Θείας Λειτουργίας ο Επίσκοπός μας τέλεσε την απαμφίεση, έκπλυση και εκ νέου αμφίεση των Αγίων Τραπεζών του δίκλιτου Καθολικού της Ιεράς Μονής, του οποίου ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση.

Κατά την Θεία Λειτουργία με τον Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ευγένιο συλλειτούργησαν πολλοί Κληρικοί τόσο από την Μητρόπολή μας όσο και από άλλες εκκλησιαστικές επαρχίες της Κρήτης, μεταξύ των οποίων ο Παν. Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου και ο Παν. Αρχιμ. Ιάκωβος Λυκάκης, Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Πρέβελη.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, απευθυνόμενος στον νέο Ηγούμενο, τον ευχαρίστησε για την διακονία του στο πνευματικό αυτό μετερίζι της Τοπικής μας Εκκλησίας, την ιστορική Ιερά Μονή Χαλέπας, και τον προέτρεψε να ασκεί τα νέα του υψηλά καθήκοντα με ιερό ζήλο, αυταπάρνηση και αυτοθυσιαστική προσφορά προς τον Θεό και τους προσκυνητές της Ιεράς Μονής, οι οποίοι αναζητούν πνευματική αναψυχή και παρηγορία σε αυτήν.

Επίσης, ο Επίσκοπός μας ευχαρίστησε τους πολυάριθμους πιστούς που παραβρέθηκαν, για να συμπροσευχηθούν για τον νέο Ηγούμενο και την ευόδωση της νέας εκκλησιαστικής διακονίας που αναλαμβάνει, μεταξύ των οποίων τον κ. Δημήτριο Κόκκινο, Δήμαρχο Μυλοποτάμου, τον κ. Μανούσο Κλάδο, Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μυλοποτάμου, και τον κ. Γεώργιο Στριλιγκά, Πρόεδρο του Παγκρητίου Συνδέσμου Θεολόγων.

Τέλος, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της Τοπικής μας Εκκλησίας προς τα μέλη της απελθούσας Διοικούσας Επιτροπής της Ιεράς Μονής, τους Αιδεσ. Πρωτ. Γεώργιο Μυρθιανό, Μαρίνα Βενιανάκη, Αναστάσιο Ζαχαράκη, Νικόλαο Καραγιαννάκη, Ελένη Κεφαλογιάννη, Δημήτριο Κόκκινο, Γεώργιο Μαρή, Εμμανουήλ Σαμόλη, Νικόλαο Σκουραδάκη, Μιχαήλ Τρούλη και Μιχαήλ Τσαχάκη, οι οποίοι επί σειρά ετών εργάσθηκαν με αγάπη για την αναστήλωση και επαναλειτουργία της. Στους παραπάνω ο Σεβασμιώτατος απένειμε τιμητικούς επαίνους για το έργο και την προσφορά τους στην αναστήλωση της Μονής και ακολούθως τέλεσε Τρισάγιο στη μνήμη του προκατόχου του Μητροπολίτου Ανθίμου, του Πρωτ. Θεμιστοκλέους Μαρκάκη και του Νεοκλέους Παπαθεοδούλου, οι οποίοι πρωτοστάτησαν στο έργο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και της Ενθρονίσεως του νέου Ηγουμένου, παρατέθηκε τράπεζα στον αύλειο χώρο της Ιεράς Μονής σε όλους τους ευσεβείς προσκυνητές που παρέστησαν κατά την ιστορική αυτή ημέρα για την Μονή και την Τοπική μας Εκκλησία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ