Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 18:38

ΒΙΝΤΕΟ- Ελασσώνος: “Κάποιοι με θρασύτητα αφαίρεσαν τον Σταυρό από τον ιστό της Σημαίας”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Καλαμπάκα- Αναστάσιος Βόπης “Ο Σταυρός είναι ανάγκη να υψωθεί και πάλι στην πατρίδα μας για να εμπνεύσει τη ζωή του έθνους”, τόνισε σήμερα το πρωί ο μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων από το ιερό βήμα του πολιούχου της Καλαμπάκας.

«Κάποιοι με θρασύτητα και αναίδεια αφαίρεσαν τον Σταυρό από τους ιστούς των σημαιών και από άλλους δημόσιους χώρους του έθνους και πέταξαν τα ιερά και τα όσια της πίστης μας στον κάδο των απορριμάτων», υπογράμμισε ο κ. Χαρίτων ο οποίος έλαβε μέρος στο σημερινό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο, που τελέσθηκε στον ιερό μητροπολιτικό ναό του αγίου Βησσαρίωνος.

Συλλειτούργησαν οι μητροπολίτες Μαρωνείας κ. Παντελεήμων, που προεξήρχε του ιερού μυστηρίου, Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, Σιατίστης κ. Αθανάσιος και Σταγών κ. Θεόκλητος.

https://www.facebook.com/orthodoxiainfo/videos/380062799606977/

Ο μητροπολίτης Ελασσώνος, στη συνέχεια του λόγου του, σημείωσε πως «σήμερα είναι ανάγκη ο Σταυρός να υψωθεί στα εκπαιδευτικά μας ιδρύματα. Γιατί έχουν γίνει πολλές προσπάθειες ώστε να γκρεμιστεί ο Σταυρός από τις ψυχές των νέων ανθρώπων που βρίσκονται εκεί» και πρόσθεσε πως «η ύψωση του Σταυρού σημαίνει ομόνοια, ενότητα και αδερφοσύνη».

Κλείνοντας, ο κ. Χαρίτων προέτρεψε τους πιστούς να προσπαθήσουν να υψώσουν τον Σταυρό στην ψυχή τους, όπως ακριβώς έκανε και ο σημερινός εορταζόμενος άγιος Βησσαρίων.

Στο τέλος, ο οικείος μητροπολίτης κ. Θεόκλητος ευχαρίστησε θερμά τους ιεράρχες που λάμπρυναν με την παρουσία τους τις ιερές ακολουθίες του προστάτου και εφόρου της περιοχής αγίου Βησσαρίωνος, καθώς και όλους εκείνους οι οποίοι βοήθησαν να πραγματοποιηθεί η τέλεση της πανηγύρεως.

Στην ακολουθία παρέστησαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Θεόδωρος Αλέκος και πλήθος κόσμου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ