Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 7:56

ΕΚΤΑΚΤΟ Κανονικά θα δώσουν οι Ισραηλινοί το Άγιο Φως στην Ελλάδα και τις ορθόδοξες χώρες

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ειδική μέριμνα προκειμένου το Άγιο Φως να φθάσει στις ορθόδοξες χώρες που το επιθυμούν έχει λάβει το ισραηλινό κράτος που παρά τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας φαίνεται διατεθημένο να δεχθεί τις ειδικές πτήσεις από την Ελλάδα και τα υπόλοιπα ορθόδοξα κράτη, που κάθε χρόνο πραγματοποιούνται ώστε να μεταφερθεί το Άγιο Φως στους ναούς.

Σύμφωνα με δημοσιεύμα της Jerusalem Post το οποίο επικαλείται πηγές της στο ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών παρά τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας που επικρατούν στην χώρα, το θέμα της μεταφοράς του Αγίου Φωτός θεωρείται λυμένο.

“Ο ακριβής μηχανισμός της τελετής δεν έχει ακόμη εκπονηθεί, δήλωσε η πηγή του υπουργείου Εξωτερικών, επειδή το υπουργείο Υγείας μπορεί να θέσει περισσότερους περιορισμούς, αλλά έχουν ήδη οργανωθεί πτήσεις για να φέρουν το φως στη Ρωσία, την Ουκρανία και την Ελλάδα” αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ρεπορτάζ της Jerusalem Post.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ η τελετή θα γίνει κανονικά στον Πανάγιο Τάφο ενώπιον 10-15 εκπροσώπων από τα χριστιανικά δόγματα και εν συνεχεία το Άγιο Φως θα μεταφερθεί με αστυνομική συνοδεία στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ όπου θα διανεμηθεί στις αντιπροσωπείες στις οποίες όμως δεν θα επιτραπεί να αποβιβαστούν στο ισραηλινό έδαφος για την διατήρηση της καραντίνας.

Το παραπάνω, σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα είναι και το επικρατέστερο σενάριο.

Αυτό το οποίο μένει να δούμε είναι αν τελικά αυτό θα συμβεί και φυσικά αν συμβεί, τι ακριβώς θα γίνει με τη διανομή του Αγίου Φωτός στους ναούς και εν συνεχεία στους πιστούς της χώρας.

Δειτε ΕΔΩ το αρχικό ρεπορτάζ της JP

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ