Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 6:47

Επίθεση με μολότοφ στο ναό του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Κίεβο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Ανδρεας Λουδαρος Επίθεση με μολότοφ πραγματοποιήθηκε το πρωί στον ναό του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Κίεβο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του orthodoxia.info, ο ναός του Αποστόλου Ανδρέα που πρόσφατα παραχωρήθηκε από το ουκρανικό κράτος στο Οικουμενικό Πατριαρχείο έγινε στόχος εμπρηστών οι οποίοι έριξαν βόμβες μολότοφ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν έχουν υπάρξει σοβαρές ζημιές, ούτε τραυματισμοί. Οι μολότοφ εκτοξεύτηκαν κατά της πόρτας του κτιρίου στο οποίο στέκεται ο ναός όπως φαίνεται στην φωτογραφία απο κάτω.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε στο orthodoxia.info ο εκπρόσωπος Τύπου του μητροπολίτη Φιλαρέτου, επίσκοπος Τσερνίχιβ Ευστράτιος.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση των αρχών

Σε κάθε περίπτωση η ενέργεια αυτή έχει προκαλέσει αναστάτωση γι τους λόγους που εξυπηρετεί.

ΝΕΟΤΕΡΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ 10:56: Η Αστυνομία του Κιέβου με ανακοίνωση της επιβεβαιώνει το γεγονός και σημειώνει πως δεν υήρξαν τραυματισμοί από την επίθεση. Αυτή τη στιγμή διενεργείται έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας στο σημείο βρέθηκε κι ένα σακίδιο το οποίο εκτιμούν πως ανήκει στους δράστες της επίθεσης.

Ο ναός του Αποστόλου Ανδρέα στο Κίεβο. Σε κύκλο το σημείο της επίθεσης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ