Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 8:53

Εκπαιδευτικά προγράμματα από την ΟΑΚ για τον πολιτισμό της Κρήτης μέσα από τη ματιά του Καζαντζάκη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ) στα πλαίσια συνεργασίας και στήριξης της εκπαιδευτικής κοινότητας, καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς στην εκπόνηση Εκπαιδευτικού Προγράμματος, με ταυτόχρονη πραγματοποίηση εικαστικών δρώμενων, με θέμα: «Γνωρίζοντας τον Πολιτισμό της Κρήτης μέσα από την κρητική ματιά του Νίκου Καζαντζάκη και του Παντελή Πρεβελάκη».

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα θα συντελεστεί με βάση τα βιβλία του συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη: α) Στα παλάτια της Κνωσού (για την Α΄θμια Εκπαίδευση), β) Αναφορά στον Γκρέκο (για τη Β΄θμια Εκπαίδευση) και γ) Τετρακόσια Γράμματα του Καζαντζάκη στον Πρεβελάκη (για την Α΄θμια και τη Β΄θμια Εκπαίδευση).

Το 2016 αποτελεί ένα επετειακό έτος για τον μεγάλο κρητικό συγγραφέα Νίκο Καζαντζάκη, τόσο με την εμφάνισή του στα ελληνικά γράμματα το 1906 (Η Αρρώστια του Αιώνος, με το φιλολογικό ψευδώνυμο Κάρμα Νιρβαμή), όσο και με τη συνάντησή του με τον έτερο κρητικό Παντελή Πρεβελάκη, Λογοτέχνη και Καθηγητή της Ιστορίας της Τέχνης στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, το 1926.

Η παρουσίαση του παραπάνω Εκπαιδευτικού Προγράμματος, κατά το τρέχον σχολικό έτος 2015-2016, εκ μέρους των εκπαιδευτικών και των μαθητών, μπορεί να υλοποιηθεί είτε με την μελέτη των έργων στο Μάθημα της Φιλολογίας, Φιλοσοφίας και Θρησκευτικών, είτε με επισκέψεις στην ΟΑΚ και στη Βιβλιοθήκη «Το Φως» του Ιδρύματος, όπου μπορούν να μελετήσουν και να κάνουν ειδική σπουδή στο έργο των δύο μεγάλων συγγραφέων, καθώς και στη διοργάνωση επιστημονικής Ημερίδας για τους μαθητές, η οποία θα διοργανωθεί από την ΟΑΚ στο τέλος της εκπαιδευτικής περιόδου και στην οποία θα δοθούν τιμητικές διακρίσεις στους συμμετέχοντες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την εκπαιδευτικό Μαρία Χατζηαποστόλου, τηλ. 2824022245 ή στο email oac@otenet.gr ή στη διεύθυνση, Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης, 73006 Κολυμπάρι Χανίων, Κρήτη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ