Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 3:27

Εκοιμήθη ο ηγούμενος της Λαύρας του Αγίου Σεργίου από κορονοϊό

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Σε κλίμα οδύνης και με την παρουσία ελάχιστων κληρικών τελέστηκε την Πέμπτη 7 Μαϊου η εξόδιος ακολουθία του Ηγουμένου της Λαύρας του Αγίου Σεργίου στη Μόσχα, αρχιμανδρίτη Τύχωνος (Μπαρσούκωφ), που πέθανε από τον κορονοϊό (Covid-19) την Τετάρτη 6 Μαΐου.

Ο μακαριστός ιερέας σύμφωνα με την επίσημη σελίδα της Ρωσικής Εκκλησίας, κατέληξε από επιπλοκές που προκλήθηκαν από λοίμωξη του κοροναϊού.

Η τελετή λιτή, το φέρετρο σφραγισμένο και έξω από το ναό, στην κεντρική πλατεία της Λαύρας, με παρόντες ελάχιστο κόσμο, σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας.

Ο μακαριστός Τύχωνας ήταν ο επικεφαλής γιατρός της Λαύρας του Αγίου Σεργίου και είχε επισημάνει τον μεγάλο κίνδυνο που εγκυμονεί η μετάδοση του κορονοϊού.

Να υπενθυμήσουμε ότι η Λαύρα του Αγίου Σεργίου στη Μόσχα και η Θεολογική Ακαδημία Μόσχας δέχθηκαν μεγάλη πίεση από τους πιστούς να ανακαλέσουν το κλείσιμο της μονής και να επιτρέψουν στον την συμμετοχή στις ιερές ακολουθίες με αποτέλεσμα να μεταδοθεί ο ιός στον πρύτανη της Ακαδημίας, μητροπολίτη Πιτιρίμ, σε ιερείς και σπουδαστές.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ