Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 4:11

Εκοιμήθη η μητέρα του Πατριάρχη Αλεξανδρείας, Κλεοπάτρα Χορευτάκη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Θλίψη σκόρπισε στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και τον Ελληνισμό της Αιγύπτου και της Αφρικής, ο θάνατος της μητέρας του Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄, της Κλεοπάτρας Χορευτάκη.

Η καρδιά της αείμνηστης μητέρας του Προκαθημένου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής έπαψε να κτυπά λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης στην Αλικαρνασσό της Κρήτης, εκεί όπου έζησε όλα της τα χρόνια και όπου – στο Ηράκλειο της Κρήτης – θα τελεστεί αύριο Παρασκευή 31 Μαρτίου και η νεκρώσιμος ακολουθία της, στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Ηρακλείου Κρήτης.

Ήδη, αυτήν την ώρα ταξιδεύει για την Κρήτη ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, τον οποίο συνοδεύει ο Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος.

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος τίμησε τη μητέρα του αλλά και εκείνη τον στήριξε καθόλα τα χρόνια του, στην πορεία του μέσα στην εκκλησία, δίνοντάς του την ευχή της, όταν ο γιος της και σημερινός Πατριάρχης ξεκινούσε το ταξίδι του για τη Ριζάρειο Σχολή ή για την Οδησσό της Ρωσίας. Γι” αυτό και εκείνος πάντοτε έπαιρνε την ευχή της μέχρι την τελευταία στιγμή, και πολύ συχνά την επισκεπτόταν στην Κρήτη για να τη στηρίξει, όταν πλέον ήταν πλήρης ημερών, στις δύσκολες τελευταίες στιγμές της ζωής της.

Τέλος, να σημειωθεί ότι τόσο στην έδρα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας όσο και στην Πατριαρχική Επιτροπεία Καΐρου έχει ανοιχτεί βιβλίο συλλυπητηρίων, από σήμερα Πέμπτη 30 Μαρτίου μέχρι το Σάββατο 1 Απριλίου από 10 π.μ. έως 1 μ.μ..

Ακολουθεί το ανακοινωθέν του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας:

“Τό Πατριαρχείον Ἀλεξανδρείας καί πάσης Ἀφρικῆς, θλίψει βαθυτάτῃ ἀγγέλλει τήν πρός Κύριον ἐκδημίαν τῆς Κλεοπάτρας Χορευτάκη, μητρός τοῦ Μακαριωτάτου Πάπα καί Πατριάρχου Ἀλεξανδρείας καί πάσης Ἀφρικῆς κ.κ.Θεοδώρου Β΄.

Ἡ ἐξόδιος ἀκολουθία θά τελεσθῇ εἰς τόν Ἱερόν Ναόν Ἁγίου Νικολάου Ἡρακλείου Κρήτης, τήν Παρασκευήν 31ην Μαρτίου 2017, καί ὤραν 14.00 μ.μ.

Σημείωσις: Θά ὑπάρξει Βιβλίον Συλλυπητηρίων εἰς τήν Ἔδραν τοῦ Πατριαρχείου εἰς Ἀλεξάνδρειαν καί εἰς τήν Ἐπιτροπείαν Καΐρου, ἀπό σήμερον Πέμπτης 30ης Μαρτίου ἔως τό Σάββατον 1ης Ἀπριλίου, ἀπό ὤρας 10:00 ἔως 13:00.

Eκ των Πατριαρχείων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ