Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 7:32

Εκοιμήθη η Γερόντισσα Μαγδαληνή του Ησυχαστηρίου “Η Μήτηρ του Ηγαπημένου” Βοιωτίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Εκοιμήθη χθες το απόγευμα η Καθηγουμένη του Ιερού Ησυχαστηρίου “Η Μήτηρ του Ηγαπημένου” Κλειδίου Βοιωτίας, Γερόντισσα Μαγδαληνή.

Η μακαριστή γερόντισσα, από νεαρή ηλικία προσκολλήθηκε κοντά στον μακαριστό Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κυρό Ηλία Τσακογιάννη μετά την πτώση του οποίου μαζί με μια ομάδα νεανίδων έφυγαν απο την Μαγνησία και κατέφυγαν στην Βοιωτία,ξεκινώντας το 1972 με πολλές δυσκολίες την ανέγερση της Ιεράς Μονής”Μητρός του Ηγαπημένου”στο κλειδί Βοιωτίας.

Η μακαριστή γερόντισσα μαζί με τον αείμνηστο γέροντα της μητροπολίτη Δημητριάδος κυρό Ηλία θεωρούνται Κτήτορες της Μονής του Κλειδίου, το οποίο έκαναν ενα στολίδι της Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας και καταφύγιο πολλών ψυχών, το οποίο σήμερα αριθμεί 12 μοναχές.

Ηταν άνθρωπος αενάου προσευχής και προσευχόταν συνεχώς για τον κόσμο και τα προβλήματα του και συνέπασχε μαζί τους. Ήταν μοναχή με την βαθειά έννοια της καλογερικής, χαρακτηριστικό ειναι πως δεν έβγαινε ούτε φωτογραφία μόνον όσες την τραβούσαν στα”κλεφτά”, ποτέ δεν ειχε επαφή με την τεχνολογία και ούτε ήθελε.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα με την παρουσία μόνο της αδελφότητας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ