Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 11:59

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: «Ψίχουλα» στην Εκκλησιαστική Εκπαίδευση έναντι εκατομμυρίων για τους μουσουλμανόπαιδες

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – ORTHODOXIA.INFO |Μπορεί η μουσουλμανική κοινότητα της Θράκης να χαρακτηρίζεται ως «μειονότητα» τα κονδύλια όμως που απορροφά σε σχέση με την χριστιανική πλειονότητα της χώρας είναι υπερπολλαπλάσια.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το orthodoxia.info στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» 2014 – 2020, για την εκπαίδευση των μουσουλμανοπαίδων δαπανώνται πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το αντίστοιχο ποσόν που έχει προϋπολογιστεί για την αναβάθμιση της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης, είναι μόλις 200.000€!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του το orthodoxia.info, ενώ υπάρχει μόλις ένας κωδικός για την ανάπτυξη της εκκλησιαστικής εκπαιδεύσεως ύψους 200.000€ υπάρχουν, ένας κωδικός προϋπολογισμού 100.000€ για την «Αναβάθμιση των Ιεροσπουδαστηρίων – παιδαγωγική υποστήριξη της διδασκαλίας του κορανίου στους μαθητές μέλη της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης», ένας δεύτερος ύψους 520.000€ με τίτλο «Πιλοτικές παρεμβάσεις δράσεις υποστήριξης Μουσουλμανόπαιδων στα Νηπιαγωγεία της Θράκης» κι ένας τρίτος ύψους 2.000.000€ με τίτλο «Ένταξη και εκπαίδευση Μουσουλανόπαιδων.

Εάν κάποιος αθροίσει τα ποσά που έχουν προϋπολογιστεί για την εκπαίδευση των Μουσουλμανόπαιδων έναντι αυτών για την αναβάθμιση της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης, θα διαπιστώσει διαφορά ύψους 1500%.

Εκκλησιαστική εκπαίδευση με… χορηγό

Την ίδια ώρα που η πολιτεία δείχνει ιδιαίτερη άνεση στην χορήγηση κονδυλίων για την διδασκαλία του κορανίου και την εκπαίδευση των μουσουλμανόπαιδων, αναζητά χορηγούς προκειμένου να καλύψει τη δαπάνη μετακίνησης μαθητών και εκπαιδευτικών των εκκλησιαστικών γυμνασίων και λυκείων.

«Η υπηρεσία θα αιτηθεί την κάλυψη μέρους (μεταξύ 1/2 και 1/3) της δαπάνης μετακίνησης μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου σας, στο πλαίσιο εγκεκριμένων δράσεων ανάδειξης της εκπαιδευτικής ιδιοπροσωπίας της Δευτεροβάθμιας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης…» αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων.

Προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των εκκλησιαστικών σχολείων, η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων θα απευθυνθεί για αναζήτηση χορηγιών σε «συλλογικούς φορείς και άτομα – προσωπικότητες εκ των αποφοίτων των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκκλησιαστικής εκπαίδευσης…».

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με το υπ’ αριθμό πρωτοκόλλου 34072/Θ2 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων δίνεται εντολή στους διευθυντές των εκκλησιαστικών γυμνασίων και λυκείων, να δώσουν απολογισμό δαπανών ώστε η υπηρεσία να ενημερώσει με την σειρά της τους χορηγούς στην … ευχαριστήρια επιστολή.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ