Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 12:23

Εκκληση κατά της αιματοχυσίας στην Κριμαία από το Ρωσικό Πατριαρχείο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Έκκληση να μην χυθεί «αδερφικό αίμα» έκανε σήμερα η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ρωσίας αναφορικά με τα γεγονότα στην Ουκρανία και την Κριμαία, αποφασίζοντας παράλληλα την τοποθέτηση του τοποτηρητή της Μητροπόλεως Κιέβου ως μόνιμο μέλος της.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ρωσίας, υπό τον Πατριάρχη κ. Κύριλλο, συζητήθηκε εκτενώς η κατάσταση στην Ουκρανία και την Κριμαία, με το Πατριαρχείο της Ρωσίας να επαναλαμβάνει τις θέσεις της για αυτοσυγκράτηση τονίζοντας παράλληλα πως «η Κριμαία ήταν και παραμένει αναπόσπαστο μέρος της ενιαίας και πολυεθνικής Εκκλησίας της Ρωσίας».

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με στέλεχος του Πατριαρχείου της Ρωσίας που μίλησε στο dogma.gr, δεν υπάρχει πρόβλεψη για εκλογή νέου μητροπολίτη Κιέβου για όσο καιρό θα βρίσκεται στη ζωή ο πρώην πλέον Κιέβου κ. Βλαδίμηρος ο οποίος απαλλάχτηκε από τα καθήκοντα του για λόγους υγείας.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Ι. Συνόδου στη Μόσχα ο 75χρονος πλέον μητροπολίτης Βλαδίμηρος της Αγίας Πετρούπολης κατέθεσε την παραίτηση του σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό του Πατριαρχείου της Ρωσίας. Η παραίτηση έγινε δεκτή.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ