Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 20:35

Εκατοντάδες πιστοί στην Παναγία Παντοβασίλισσα στην Ραφήνα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

“Η Κυρία Θεοτόκος με τη γέννησή της αποτελεί την ελπίδα του ανθρωπίνου γένους. Η Εκκλησία σήμερα προβάλει αυτό το σημαντικό γεγονός, εκεί που οι άνθρωποι χάνουν την ελπίδα τους, υπάρχει η παρουσία του Θεού”.

Με τα λόγια αυτά ο Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος έδωσε το στίγμα της πανήγυρης του Γενεσίου της Θεοτόκου, από τον εορτάζοντα Ι.Ν. Παναγίας της Παντοβασίλισσας στη Ραφήνα.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε, χοροστάτησε ο κ. Θεοδώρητος, αδεία του οικείου Μητροπολίτη Μεσογαίας κ. Νικολάου, πλαισιωμένος από ιερείς της Μητροπόλεως και των γύρω περιοχών.

Στην ομιλία του προς τους πιστούς αναφέρθηκε στο Γενέσιο της Παναγίας από τον Ιωακείμ και την Άννα, το ξεχωριστό αυτό γεγονός, αλλά και στα ιερά και τα όσια, που μετέφεραν μαζί τους οι άνθρωποι κατά τη Μικρασιατική καταστροφή, όπως το ιερό κειμήλιο της Εικόνας της Παναγίας που φυλάσσεται στο Ναό και προέρχεται από την Τριγλία.

Ακολούθησε η μεγαλειώδης λιτάνευση της Εικόνας της Παναγίας στους κεντρικούς δρόμους της Ραφήνας μέχρι το λιμάνι, με τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών.

Την Εικόνα συνόδευαν τα μέλη του Συλλόγου Τριγλιανών Ραφήνας, με τις παραδοσιακές ενδυμασίες τους, τα κορίτσια του κατηχητικού ενδεδυμένα στα λευκά, η φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Ραφήνας, ενώ παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου κ. Ευάγγελος Μπουρνούς, οι πρώην δήμαρχοι κ.κ. Πιστικίδης και Χριστόπουλος, ο κ. Μανώλης Καντερές και άλλοι τοπικοί φορείς.

Λίγο προ της απολύσεως, εκ μέρους του Μητροπολίτη Μεσογαίας, απηύθηνε ευχαριστίες ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως αρχιμανδρίτης Ιερόθεος Καλογερόπουλος προς τον κ. Θεοδώρητο, αλλά και προς όλους τους συμμετέχοντες ιερείς και λαικούς.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ