Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 14:27

Εκατοντάδες πιστοί λιτάνευσαν την Παντοβασίλισσα στην Ραφήνα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την περίπυστη και θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Παντοβασίλισσας , εόρτασαν και λιτάνευσαν στην Ραφήνα, εκατοντάδες πιστοί. Η όμορφη εικόνα που έσωσαν οι πρόσφυγες και την έφεραν από τα πατρογονικά χώματα της Τρίγλιας Βιθυνίας οι πρόγονοί μας, κάθε χρόνο γιορτάζεται μεγαλόπρεπα στην Ραφήνα στον ομώνυμο ιερό ναό της Παναγίας της Παντοβασιλίσσης, με την παρουσία εκατοντάδων πιστών.

Στον πανηγυρικό εσπερινό προεξήρχε ο Μητροπολίτης Προύσσης κ. Ελπιδοφόρος, ενώ τον πλαισίωσαν ιερείς της Μητροπόλεως Μεσογαίας & Λαυρεωτικής με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλο π. Ιερόθεο Καλογερόπουλο.

Ο Μητροπολίτης κ. Ελπιδοφόρος αναφέρθηκε στο προσωνύμιο της Παναγίας, ως Παντοβασίλισσα, (των Πάντων Βασίλισσα), ότι δεν πηγάζει από κάποια μορφή κοσμικής εξουσίας, αλλά επειδή είναι ο θρόνος του Βασιλέως της δόξης. Επίσης, ως βασίλισσα ποτέ δεν επιβλήθηκε ή επισκίασε τον Υιό της, τον Κύριο Ημών, αλλά με την σταύρωση και την θυσία του θελήματός της, αποτελεί παράδειγμα ταπεινότητας για όλους μας.

Ο κ. Ελπιδοφόρος πρόσθεσε πως “η Παναγία εκτός από Παντοβασίλισσα είναι και Παυσολύπη, που αφουγκράζεται τα αιτήματα και τις παρακλήσεις μας και θεραπεύει τους πόνους και τις λύπες μας.”

Παρέστησαν επίσης ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου κ. Βασίλειος Πιστικίδης και μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης, μέλη του Συλλόγου Τριγλιανών Ραφήνας, απόγονοι των πρώτων κατοίκων της Ραφήνας και άνδρες του Λιμενικού Σώματος και της Αστυνομίας που κράτησαν την εικόνα της Παναγίας κατά την περιφορά.

Τους ύμνους απέδωσαν περίφημα οι δύο πολυμελείς χοροί, με χοράρχες τους Χρήστο Σπατιώτη και Διαμαντή Αργυρόπουλο.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ