Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 | 21:57

“Εις μνήμην Ι. Φουντούλη”: Διάλεξη για τον “ρέκτη της λειτουργικής επιστήμης”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Ζάχος Καρεκλάς Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η καθιερωμένη πλέον διάλεξη του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης “εις μνήμην Ι. Φουντούλη”.

Την εκδήλωση άνοιξε με τον χαιρετισμό του ο Διευθυντής του Εργαστηρίου Λειτουργικής του Τμήματος, Καθηγητής π. Χρυσόστομος Νάσσης.

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του  Αναπληρωτή Προέδρου του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του ΑΠΘ, Καθηγητή Πρωτοπρεσβύτερου Αθανασίου Γκίκα, ο οποίος χαρακτήρισε τον Ι. Φουντούλη “πρόσωπο απλό στην εσωτερική του διεργασία, αλλά σημαντικό στο να μεταδίδει τη γνώση και κυρίως το ήθος που πρέπει να διέπει κάθε άνθρωπο που ασχολείται με τα της Θεολογίας”.

“Ρέκτη της λειτουργικής επιστήμης” αλλά και “υπέροχο άνθρωπο” χαρακτήρισε με τη σειρά του τον μακαριστό Ιωάννη Φουντούλη ο Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ, Καθηγητής Παναγιώτης Σκαλτσής.

Οι “πατρικές ευχές και ευλογίες” του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκαν στην εκδήλωση δι’ εκπροσώπου του.

Τον προσκεκλημενο ομιλητή, Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Julius-Maximilans του Wurzburg, Christian Hannick, προλόγισε ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Ποιμαντικής, Δημοσθένης Κακλαμάνος, ο οποίος παρέθεσε επιγραμματικά το βιογραφικό του ομιλητή. Ο κ. Hannick με τη σειρά του ανέλυσε το θέμα “η τάξις των ακολουθιών στη λειτουργική πράξη κατά την παλαιολόγεια περίοδο”.

Την εκδήλωση έντυσε μουσικά ο χορός Ψαλτών του Προγράμματος Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης “Οργάνωση και διεύθυνση χορού ψαλτων – κύκλος α’. Τα μέλη της θείας Λειτουργίας”.

Μετά το τέλος της διάλεξης πραγματοποιήθηκε η επίδοση του βραβείου “Ιωάννης Μ. Φουντούλης”, που έχει καθιερώσει το Τμήμα Ποιμαντικης σε συνεργασία με το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών, στον Δρ. Θεολογίας Βασίλειο Καλπάκη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ