Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 11:51

Εγκαταλείπουν τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία οι πιστοί στην Αυστρία

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στην παραδοσιακά Καθολική Αυστρία, η Εκκλησία της οποίας θεωρείται αρκετά συντηρητική και προσηλωμένη στο Βατικανό, όλο και περισσότεροι πιστοί εγκαταλείπουν τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ήρθαν σήμερα στη δημοσιότητα, οι αποχωρήσεις των πιστών την περασμένη χρονιά (2019) αυξήθηκαν κατά 14,9% σε σχέση με το 2018, όταν το σύνολο των πιστών της χώρας αριθμούσε 5,05 εκατομμύρια. Σε μια χώρα με συνολικό πληθυσμό 8,8 εκατομμύρια, οι πιστοί το 2019 μειώθηκαν σε 4,98 εκατομμύρια.

Τις πταίει;

Οι αξιωματούχοι της Εκκλησίας εντοπίζουν διάφορους λόγους για τον υψηλό αριθμό ατόμων που την εγκαταλείπουν. “Πολλοί έφηβοι συχνά στερούνται οποιασδήποτε μορφής απλής επαφής με την εκκλησία”, δήλωσε ο επίσκοπος του Ίνσμπρουκ, Hermann Glettler. Επομένως, η εκκλησία πρέπει να αναλάβει περισσότερες πρωτοβουλίες για να προσεγγίσει και πάλι τους νέους, είπε ο επίσκοπος.

Επιπλέον, οι περιπτώσεις κακοποιήσεων καθώς και οι κατηγορίες με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπος ο πρώην επίσκοπος της πόλης Κλάγκενφουρτ, πρωτεύουσας του ομόσπονδου κρατιδίου της Καρινθίας στα νότια της χώρας, θεωρούνται ως πιθανές αιτίες οι οποίες οδηγούν τους πιστούς της Αυστρίας να γυρίσουν την πλάτη στη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο της χώρας, Kathpress.

Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία στην Αυστρία βρισκόταν στην πρώτη θέση του καταλόγου θρησκεύματος των Αυστριακών κατά την τελευταία απογραφή στη χώρα, με ποσοστό 73,6%, το οποίο, όμως, έχει μειωθεί αρκετά λόγω των συνεχών αποχωρήσεων την τελευταία δεκαετία. Μάλιστα, το 2010 σημειώθηκε ιστορικό ρεκόρ αποχωρήσεων πιστών οι οποίες ανήλθαν στις 85.960.

Κάθε αποχώρηση πιστού από την Εκκλησία στην Αυστρία θεωρείται πλήγμα για την Εκκλησία καθώς καταβάλλεται εκκλησιαστικός φόρος- συνδρομή από τους πιστούς.

Μετά τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, η δεύτερη σε αριθμό επίσημα αναγνωρισμένη Εκκλησία στην Αυστρία είναι η Ορθόδοξη, οι πιστοί της οποίας ανέρχονται σε 500.000.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ