Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 11:12

Κόρινθος: Εγκαινιάσθηκε ο ναός του Αγίου Ιωάννη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2015 τελέσθηκαν κατά την εκκλησιαστική τάξη τα Εγκαίνια του Ενοριακού Ιερού Ναού του Αγίου Ιωάννου Καλλιθέας Κορίνθου.

Τα Εγκαίνια με ιεροπρέπεια και κατάνυξη τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, ο οποίος και ομίλησε επίκαιρα τόσο το εσπέρας της 24ης Απριλίου κατά την κατάθεση των Αγίων Λειψάνων, όσο και το πρωί της επόμενης ημέρας, Σάββατο 25 Απριλίου, κατά την Τελετή των Εγκαινίων, εξηγώντας αναλυτικά στους, από πολύ πρωί προσελθόντες, προσευχόμενους πιστούς τα τελούμενα.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κατά τον Εσπερινό της καταθέσεως των Αγίων Λειψάνων στον υπό εγκαινιασμό Ι. Ναό χειροθέτησε Αναγνώστη τον Δωρητή κ. Αντώνιο Λούκο, φοιτητή της Θεολογίας, τον οποίο ευχαρίστησε για την συνδρομή του, ενώ δεν παρέλειψε να ευχηθεί σ’ αυτόν και τους οικείους του «προκοπήν βίου και πίστεως και συνέσεως πνευματικής».

Η τελετή των Εγκαινίων ενός Ι. Ναού είναι μία εξαιρετικού τελετουργικού κάλλους και πνευματικότητος Ιερά Ακολουθία της Εκκλησίας μας, η οποία τελείται μόνο μία φορά σε κάθε Ι. Ναό και η τέλεσή της συγκινεί ιδιαίτερα τους πιστούς, καθώς συντελεί στο να την θυμούνται ευλαβώς και εφ’ όρου ζωής.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ