Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 12:38

Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στα Ιωάννινα – Απών ο τιμώμενος Ιερώνυμος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Mε μια λαμπρή τελετή και την συμμετοχή πλήθος κόσμου, κυρίως παιδιών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Chipita κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας εγκαινίασαν το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιὠν στα Ιωάννινα, επισφραγίζοντας ακόμα μια φορά τη συνεισφορά της Chipita στο πολύπλευρο έργο του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή».

Το Κέντρο φέρει το όνομα «Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Β’» και έχει στόχο να δημιουργήσει ένα δεύτερο σπίτι για παιδιά οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα ή ανέργων με δεδομένες τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και τις ιδιαίτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η περιοχή της Ηπείρου,.

Η Chipita αναγνωρίζοντας τη σημασία της συμβολής του ΚΔΑΠ στην ανακούφιση του κοινωνικού ιστού της περιοχής ανέλαβε την παροχή πόρων ύψους 150.000 ευρώ για τον εξοπλισμό και τη λειτουργία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης ώστε να παρέχει μετά το σχολείο προγράμματα σε 80 παιδιά, δημοτικού ηλικιών 6-12 ετών καθημερινά από τις 13:00 έως τις 21:00. Τα προγράμματα περιλαμβάνουν εκπαιδευτική υποστήριξη, δραστηριότητες εμπλουτισμού των ικανοτήτων και των δυνατοτήτων των παιδιών, ψυχαγωγία και φροντίδα.

Σε γραπτό του μήνυμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β’ εξέφρασε τις ευχαριστίες του και το δημόσιο έπαινο στον κ. Σπ. Θεοδωρόπουλο, για την πολύτιμη, όπως την χαρακτήρισε, πρωτοβουλία του να αναλάβει την κάλυψη των δαπανών λειτουργίας του Κέντρου. «Η πράξη του αυτή, ανέφερε χαρακτηριστικά, αποτελεί αξιέπαινο και αξιομίμητο παράδειγμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης και μάλιστα σε μια δύσκολη εποχή, αλλά και σε μια ευαίσθητη και ακριτική περιοχή. Το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας θα αντιμετώπιζε δυσχέρειες και θα ήταν εν πολλοίς αδύνατο χωρίς την ενεργή στήριξη ανθρώπων καλής θελήσεως και ανυποκρίτου αγάπης, όπως ο κ. Θεοδωρόπουλος, οι οποίοι, με αίσθηση συνευθύνης και προσφοράς, ενισχύουν το έργο της Εκκλησίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συνεχάρη τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη και αγαπητό αδελφό, όπως αποκάλεσε, τον κ. Μαξίμο κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί στη Μητρόπολη του.

Αναφερόμενος στο Κέντρο Φροντίδας Παιδιών στα Ιωάννινα ο κ. Ιερώνυμος υπογράμμισε ότι «η Αρχιεπισκοπή Αθηνών με πρωτοστάτη την «Αποστολή» φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα δίκτυο Κέντρων, όπως αυτό που εγκαινιάζεται σήμερα, ώστε να βοηθήσει την ελληνική οικογένεια, την παιδεία και την αγωγή των παιδιών μας χωρίς διακρίσεις, αποκλεισμούς και προκαταλήψεις, με πνεύμα ανοικτό και πανανθρώπινο. Η Εκκλησία είναι εγγυητής αγάπης και ποιότητας, όπως έχει πολλαπλώς αποδείξει η ιστορική εμπειρία». Τέλος υπογράμμισε «η ψυχή και η καρδιά μου είναι μαζί σας και προσβλέπω σε νέα ευκαιρία ώστε να μπορέσω να σας επισκεφθώ σύντομα».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Chipita κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο της «Αποστολής» αλλά και της προσωπικής συνεισφοράς του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου και δήλωσε: «η λειτουργία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού, σηματοδοτεί μια προοπτική ελπίδας για παιδιά που βιώνουν δυσκολίες στη σκληρά μαστιζόμενη από την παρατεταμένη κρίση περιοχή των Ιωαννίνων. Είναι καθήκον μας να είμαστε παρόντες στις ανάγκες της κοινωνίας, πόσο μάλλον στις ανάγκες των παιδιών, δίνοντας τους ευκαιρίες να μάθουν, να εμπνευστούν, να δημιουργήσουν, να διαμορφώσουν ένα καλύτερο μέλλον. Το μέλλον αυτών των παιδιών, είναι υπόθεση και ευθύνη όλων μας».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των εγκαινίων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον κ. Θεοδωρόπουλο για την συμβολή και την στήριξη που προσφέρει στα παιδιά της Μητροπόλεως του και ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο για την πατρική του αγάπη. Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι η απόφαση του να φέρει το Κέντρο το όνομα «Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Β’» είναι ένδειξη ευγνωμοσύνης στον Πατέρα που τον γαλούχησε πνευματικά με την φλόγα της μέριμνας στα νιάτα του τόπου μας. «Θα θυμάμαι πάντα την προτροπή του, είπε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων να μην ξεχνάμε τα παιδιά μας, που αισθάνονται συνεχώς προδομένα από την ασυνέπεια έργων και λόγων· που ασφυκτιούν από έλλειψη πνευματικού οξυγόνου· που γίνονται έρμαια της ιδιοτέλειας ημών των μεγαλυτέρων· που πεινούν για αλήθεια και ζωή και διψούν για όραμα και ελπίδα».

Στην ομιλία του ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας αναφέρθηκε στη συμμαχία της Chipita με την «Αποστολή» υπογραμμίζοντας την ανιδιοτέλεια, τον σεβασμό στο συνάνθρωπο , την αίσθηση κοινωνικής ευθύνης που επιδεικνύουν στελέχη και εργαζόμενοι στην εταιρεία και αναφέρθηκε στην ανάγκη προστασίας των παιδιών και των νέων που αποτελούν τα μεγάλα θύματα της κρίσης που σοβεί στη χώρα μας. Ο κ. Δήμτσας αναφέρθηκε στις καθημερινές παροτρύνσεις και συμβουλές του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου σε όλους τους συνεργάτες του να μην μένουν αδιάφοροι σε κάθε πτυχή του ανθρώπινου πόνου. Όχι γιατί ο σκοπός της Εκκλησίας εξαντλείται στο κοινωνικό της έργο. Αλλά γιατί είναι ασύμβατο να ονομάζεσαι χριστιανός και να μην νοιάζεσαι για τον κάθε ταλανιζόμενο αδελφό».

Τέλος η υπεύθυνη της «Αποστολής» για την Μακεδονία, τη Θράκη και την Ήπειρο κ. Όλγα Παπαχαρίτου παρουσίασε το πρόγραμμα και τους στόχους του ΚΔΑΠ λέγοντας ότι στόχος είναι αφενός η παροχή ενός ασφαλούς περιβάλλοντος μέσα στο οποία τα παιδιά θα μπορούν να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να διαμορφώσουν την προσωπικότητά τους και αφετέρου η δυνατότητα στις οικογένειές τους για χρόνο προς εργασία άρα και βελτίωση των συνθηκών της ζωής τους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ