Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 17:46

Πατριάρχης Μόσχας: “Είμαι πολύ χαρούμενος που έφτασα στην βουλγαρική γη”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με “πολύ φωτεινό συναίσθημα” και αισιόδοξος για τις επερχόμενες συναντήσεις έφτασε σήμερα το απόγευμα στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος, σε επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί για την συμμετοχή του στους εορτασμούς για την απελευθέρωση της χώρας από τον οθωμανικό ζυγό.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που έφτασα στην φιλόξενη βουλγαρική γη, συναντήθηκα με τον συμπατριώτη μου πατριάρχη Νεόφυτο και τον βουλγαρικό λαό, με τον οποίο ο ρωσικός λαός βρίσκεται σε μια πολύ ιδιαίτερη πνευματική σχέση και οι εκκλησίες μας είναι εκπρόσωποι αυτής της σχέσης».

Στο αεροδρόμιο τον υποδέχθηκε η Αντιπρόεδρος της Ρωσίας κ. Iliyana Yotova, ο Πρέσβης της Ρωσίας στη Βουλγαρία και ιεράρχες της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Πρόσθεσε ότι έφτασε στη Βουλγαρία με “πολύ φωτεινό συναίσθημα” και είναι αισιόδοξος με τις επερχόμενες συναντήσεις.

Ο Πατριάρχης Κύριλλος θα συμμετάσχει σε τιμητικές εκδηλώσεις, θα τιμήσει τη μνήμη των στρατιωτών που πέθαναν για την απελευθέρωση της Βουλγαρίας κατά τον Ρωσοτουρκικό πόλεμο του 1877-1878 και θα τελέσει Δοξολογία στην Εκκλησία της Γέννησης του Χριστού στη Σόφια.

Η 3η Μαρτίου σηματοδοτεί την 140η επέτειο από την υπογραφή της συνθήκης ειρήνης του Στεφάνου, η οποία συνοψίζει τα αποτελέσματα του Ρωσοτουρκικού πολέμου 1877-1878 και έθεσε τα θεμέλια για τη μελλοντική ανάπτυξη του ανεξάρτητου βουλγαρικού κράτους.

Photo Credit:  Vesela Ignatova

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ