Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 15:41

Είδε και τον Πάπα ο κ. Αλέξης Τσίπρας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με φόντο την βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για την 45λεπτη συνάντηση του με τον Πάπα Φραγκίσκο στη Ρώμη.

Πλέκοντας το εγκώμιο του «Πάπα των φτωχών» όπως τον χαρακτήρισε, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε αναλυτικά στον διάλογο του με τον Ποντίφικα σημειώνοντας πως τον κάλεσε να συνεχίσει να αγωνίζεται ενάντια στην φτώχεια.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, η κρίση στην Ευρώπη είναι «κρίση αξιών» ενώ χρειάζεται η πολιτική να «επανεμπνεύσει τους ανθρώπους σε παναθρωπινες αξίες».

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον Πάπα να λάβει πρωτοβουλίες για τον τερματισμό των συγκρούσεων σε Μέση Ανατολή και Ουκρανία, ενώ όπως ο ίδιος είπε του μετέφερε «την πραγματική εικόνα της Ελλάδας» στην οποία υπάρχει κρίση που παίρνει ανθρωπιστικές διαστάσεις.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως κατά τον κ. Τσίπρα, ο ίδιος και ο Πάπας συμφώνησαν οτι ο διάλογος ανάμεσα στην Αριστερά και την Χριστιανική Εκκλησία πρέπει να συνεχιστεί.

«Εκκινούμε από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, εντούτοις τεμνόμαστε πάνω σε κοινές αξίες, στην αλληλεγγύη, στην αγάπη για τον συνάνθρωπο στην Δικαιοσύνη, στην αγωνία μας για παγκόσμια ειρήνη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ

Για την συνάντηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον Πάπα Φραγκίσκο, την οποία πρώτο αποκάλυψε το orthodoxia.info, έγιναν ιδιαίτερες συζητήσεις στο εσωτερικό τόσο της Εκκλησίας της Ελλάδος όσο και στο Οικουμενικό Παριαρχείο.

Εκκλησιαστικοί αξιωματούχοι και από τις δύο πλευρές εξέφρασαν θετικά σχόλια για το γεγονός πως ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε για την κίνηση του αυτή Αθήνα και Φανάρι.

Στον αντίποδα, δεν είναι λίγοι αυτοί, και μάλλον αποτελούν την πλειονότητα, οι οποίοι θεωρούν πως μετά την επίσκεψη στο Άγιον Όρος και την συνάντηση με τον Πάπα, ο κ. Τσίπρας «φλερτάρει άτσαλα» τον κόσμο της Εκκλησίας.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η Εκκλησία και οι άνθρωποι της, για την ώρα παρακολουθούν και απολαμβάνουν τα «προσκυνήματα» του κ. Τσίπρα ο οποίος μέχρι εξαιρετικά πρόσφατα αναφερόταν στην Εκκλησία μόνο όποτε ήθελε να υπενθυμίσει την θέση του υπέρ του χωρισμού Εκκλησίας – κράτους και υπέρ της διανομής της εκκλησιαστικής περιουσίας στον λαό.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ