Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 16:05

Δώδεκα οικογένειες στον Καναδά κρατούν εκκλησία

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ο Mητροπολίτης Τορόντο Σωτήριος, συνοδευόμενος από τον π. Σ. Βανδώρο, τον π. Ι. Καουκάκη και τον πρωτοψάλτη Α. Χριστοδουλούλη επισκέφθηκαν τις τέσσερις κοινότητες της επαρχίας Σασκάτσουαν.

Λειτούργησαν την Κυριακή στο Σασκατούν στον Ι. Ν. Κοίμησης της Θεοτόκου. Είχαν συνεδρίαση με το διοικητικό συμβούλιο και μίλησαν για το κτίσιμο νέας εκκλησίας και κοινοτικού κέντρου.

Μετά τη Θεία Λειτουργία έγινε συζήτηση με όλο το εκκλησίασμα στην αίθουσα του Ιερού Ναού και προσεφέρθη γεύμα σε όλους. Στη Θεία Λειτουργία και σε όλες τις εκδηλώσεις έλαβε μέρος ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Βανκούβερ κ. Α. Ιωάννου.

Δευτέρα βράδυ λειτούργησαν στον Ι. Ν. Αγίων Αναργύρων Yorkton του Σασκάτσουαν. H μικρή αυτή Κοινότης έχει μόνο δώδεκα (12) οικογένειες, αλλά κρατούν την εκκλησία τους και μία φορά τον μήνα πηγαίνει ο π. Σ. Βανδώρος και τους λειτουργεί. Θερμά συγχαρητήρια!

Την Τρίτη το βράδυ λειτούργησαν στον Ι. Ν. Αγίων Πέτρου και Παύλου Regina Saskatchewan και μετά τη Θεία Λειτουργία ετέλεσαν τον αγιασμό για την έναρξη του ελληνικού σχολείου.

Η εκκλησία ήταν κατάμεστη από ευλαβείς χριστιανούς και πολλά παιδιά, τα οποία προσήλθαν όλα στο μυστήριο της Θείας Κοινωνίας.

Μετά τη Θεία Λειτουργία και τον αγιασμό, όλοι κατέβηκαν στην αίθουσα της εκκλησίας και είχαν δείπνο. Μίλησε ο πρόεδρος κ. Περεντές. Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν και η γερουσιαστής κυρία Παναγιώτα Μέρτσαντ.

Στο τέλος μίλησε ο Μητροπολίτης Σωτήριος και όλοι μαζί έψαλλαν εκκλησιαστικούς ύμνους και χριστιανικά άσματα.

Την Τετάρτη το βράδυ επισκέφθηκαν την μικρή, αλλά θαυματουργή Kοινότητα του Swift Current, η οποία επίσης έχει δώδεκα (12) οικογένειες και κρατεί εκκλησία και ετέλεσαν τη Θεία Λειτουργία. Mετά τη Θεία Λειτουργία εδείπνησαν όλοι μαζί.

Κατενθουσιασμένοι έμειναν οι ευλαβείς χριστιανοί από την επίσκεψη του Μητροπολίτη και των ιερέων, αλλά και ο Μητροπολίτης έμεινε κατενθουσιασμένος και τους συνεχάρη.

Δοξολογία, αίνος και ευχαριστία αναπέμπονται στον Τρισάγιο Θεό για τους τόσο ευλαβείς χριστιανούς, αλλά και τους τόσο καλούς ιερείς, οι οποίοι στην επαρχία αυτή της Σασκάτσουαν εργάζονται τόσο όμορφα. Υπενθυμίζεται ότι, η επαρχία της Saskatchewan είναι πέντε φορές μεγαλύτερη από την Ελλάδα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ