Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 19:15

Δωδώνης: «Επιμένουμε να σπέρνουμε σε χωράφι που καλλιεργήσαμε»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στη διεθνή τουριστική έκθεση της Μόσχας ΜΙΤΤ 2018, συμμετείχε εκπροσωπώντας την Εκκλησία της Ελλάδας και το Συνοδικό Γραφείο Εκκλησιαστικών Περιηγήσεων του οποίου παραμένει επί μακρόν Πρόεδρος, ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος και αποτυπώνοντας τα συμπεράσματα μιας εμπειρίας 40 ετών στην ανάδειξη του εκκλησιαστικού τουρισμού, ο Σεβασμιότατος τόνισε πως η πορεία για την χώρα μας είναι ανοδική και τα πράγματα εξελίσσονται όλο και καλύτερα.

«Επιμένουμε να σπέρνουμε σε ένα χωράφι που καλλιεργήσαμε. Η προσπάθεια μας απλώνεται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου για την Ελλάδα μας και η ενημέρωση για το αν υπάρχουν αποτελέσματα για αυτή την προσπάθεια δεν θα έρθει από εμάς αλλά από τους ξενοδόχους, τους τουριστικούς επιχειρηματίες, τα οικονομικά επιμελητήρια» ανέφερε ο Μητροπολίτης Δωδώνης τονίζοντας πως στην έκθεση της Μόσχας αποτυπώνεται η ζήτηση και το ενδιαφέρον για το νησί μας αν και δυστυχώς το υλικό από τη Ζάκυνθο ήταν λιγοστό.

«Εμείς σαν Μητροπόλεις διανέμουμε το υλικό που θα μας στείλουν» σημείωσε ο Μητροπολίτης Δωδώνης

Επόμενος σταθμός θα είναι η τουριστική έκθεση στο Κίεβο για την οποία ο Μητροπολίτης αναχωρεί αυτή τη Δευτέρα, ενώ απαντώντας για το κατά πόσο πρέπει να υπάρχει ανησυχία για το βαθμό που το νησί μας μπορεί να ανταποκριθεί στην όλο και μεγαλύτερη τουριστική ζήτηση σημείωσε:

«Πρέπει να προετοιμαζόμαστε, χωρίς όμως να βάζουμε μπροστά το άκρατο κέρδος! Πρέπει να ξοδεύουμε αν θέλουμε να έχουμε οφέλη. Υποδομές δεν είναι μόνο τα δωμάτια αλλά και ο χαρακτήρας μας και η προσφορά μας στον τόπο μας και τον επισκέπτη μας» κατέληξε, κάνοντας μια χρήσιμη επισήμανση λίγο πριν ξεκινήσει η νέα τουριστική σεζόν.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ / ermisnews.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ