Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 12:46

Δωδώνης για Μουσικό Σχολείο: «Ευωδιά μέσα στη δυσωδία των σκουπιδιών»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

«Αρωμα μέσα στη δυσωδία των σκουπιδιών και του αποστήματος του Νοσοκομείου». Αυτή τη γλαφυρή περιγραφή έκανε ο Μητροπολίτης Δωδώνης, Χρυσόστομος, στη διάρκεια της ετήσιας τελικής εκδήλωσης του Μουσικού Σχολείου, το βράδυ της Κυριακής.

Ο Μητροπολίτης, μεταξύ πολλών άλλων επίσημων καλεσμένων, κλήθηκε να απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση και, καθώς συνηθίζει, να μην φείδεται αιχμηρών χαρακτηρισμών, τα είπε και πάλι έξω από τα δόντια.

Ο κ. Χρυσόστομος είπε πως είναι πολλοί οι λόγοι για τους οποίους αισθάνεται τυχερός, μεταξύ αυτών ότι η Ζάκυνθος έχει ισχυρά μουσική παράδοση. Μια παράδοση μάλιστα που εκφράζεται με κάθε αφορμσή στην καθημερινότητα των Ζακυνθινών, ακόμη και στις πιο αναπάντεχες περιστάσεις. «Γεννήθηκα στο Μεσαίο Μακροκάντουνο και, όπως θυμάμαι αλλά και όπως μου έχουν μεταφέρει, οι άνδρες συνήθιζαν να τραγουδούν δυνατά για να μην ακούγονται οι φωνές των γυναικών που γεννούσαν. Ένας από αυτούς, ήταν ο πατέρας του Δημήτρη Λάγιου που τραγουδούσε μεγαλοφώνως όταν γεννιόταν η αδελφή μου», είπε ο Μητροπολίτης. Ο κ. Χρυσόστομος δήλωσε πως αισθάνεται υπερήφανος αφού υπάρχουν άνθρωποι που προτρέπουν τα παιδιά τους να ασχοληθούν με τη μουσική. Ο κ. Χρυσόστομος μάλιστα πρόσθεσε πως ο ίδιος είχε ξεκινήσει μαθήματα βιολιού, ωστόσο επειδή έπρεπε να εργαστεί για να βοηθήσει την οικογένειά του, το εγκατέλειψε. Ξεκίνησε εκ νέου μαθήματα, μετά τους σεισμούς του 1953 αλλά διέκοψε και πάλι, λόγω εργασίας.

Η εκδήλωση του Μουσικού Σχολείου πραγματοποιείται κάθε χρόνο, λίγο πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς, ώστε οι μαθητές να έχουν το χρόνο να προετοιμαστούν για τις πανελλαδικές και τις υπόλοιπες εξετάσεις. Πρόκειται για μια πολύ όμορφη και ιδιαίτερα συγκινητική παρουσίαση των προσπαθειών τους, επί μία ολόκληρη σχολική χρονιά, με ερμηνείες και μουσικές εκτελέσεις έργων από όλο το φάσμα της παραδοσιακής, της σύγχρονης και της κλασικής μουσικής. Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων και της Εκκλησίας και ασφαλώς, οι γονείς, οι οικογένειες και οι φίλοι των μαθητών του Μουσικού Σχολείου.

Πηγή: Ημέρα Ζακύνθου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ