Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 7:55

Δριμύ κατηγορώ του μητροπολίτη Δημητριάδος κατά ανθρώπων σε ηγετικές θέσεις “έτοιμους για διάλυση”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Έκκληση για ενότητα αλλά και δριμύ κατηγορώ κατά ανθρώπων σε ηγετικές θέσεις “έτοιμους για διάλυση” πραγματοποίησε σήμερα ο μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Από τον ιερό ναό αγίων Πέτρου και Παύλου Νέας Ιωνίας Βόλου ο κ. Ιγνάτιος έστειλε το δικό του μήνυμα προς τον πολιτικό κόσμο σμειώνοντας πως «Τούτες τις κρίσιμες στιγμές γι’ αυτή την ενότητα προσευχόμαστε, να βρεθούν άνθρωποι που θα θυσιάσουν το συμφέρον τους, την ιδιοτέλειά τους, τον εγωισμό τους, την ιδεολογία τους, επιτέλους, για να κρατήσουν ενωμένο το λαό μας. Αλίμονο σ’ αυτόν που, εν ονόματι της ιδεολογίας του, θα θυσιάσει την ενότητα του λαού».

Ο κ. Ιγνάτιος με αφορμή την ενότητα που επέδειξαν οι δύο Απόστολοι Πέτρος και Παύλος, σημείωσε πως « η στάση τους μπορεί να μας κάνει υπεύθυνους απέναντι στα γεγονότα, στις κρίσιμες στιγμές, ως λαός και έθνος. Χρειαζόμαστε ενότητα για ν’ αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες, σαν κι αυτή που επέδειξαν οι Απόστολοι, που δεν ήταν τυχαία και κατασκευασμένη».

Ο μητροπολίτης τόνισε πως «Η ενότητά τους εδράζεται σε συγκεκριμένες προϋποθέσεις, πάνω στις οποίες οφείλουμε να την στηρίξουμε κι εμείς τούτες τις δύσκολες ώρες. Είναι η κοινή πίστη, το κοινό όραμα. Όποιος αυτό δεν το υπολογίσει, τότε, δυστυχώς, διαλύει τον τόπο, οδηγεί σε διχασμούς, υποθηκεύει το μέλλον των παιδιών μας. Αυτό που κράτησε το λαό μας ενωμένο ήταν πάντα η Ορθόδοξη πίστη μας».

ΟΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΞΕΡΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

Απευθύνοντας το δικό του κατηγορώ κατά εκείνων που βρίσκονται σε ηγετικές θέσεις αλλά είναι έτοιμοι για διάλυση, τόνισε πως η ενότητα «δεν είναι μαγικό γεγονός, θέλει και ανθρώπους ενότητας. Όποιος νομίζει ότι τα ξέρει όλα, δε μπορεί να είναι άνθρωπος ενότητας. Υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι και μάλιστα σε ηγετικές θέσεις, είναι εριστικοί, έτοιμοι για τη διάλυση. Τέτοιοι άνθρωποι καταστρέφουν την ενότητα…»

Συμπλήρωσε δε πως «Ο άνθρωπος της ενότητας είναι ταπεινός, τα έχει βρει με τον εαυτό του και με τον Θεό. Μόνον ένας τέτοιος άνθρωπος μπορεί να διακονήσει την ενότητα των συνανθρώπων του, γιατί μόνον αυτός ξέρει ν’ αγαπά… Τούτες τις κρίσιμες στιγμές γι’ αυτή την ενότητα προσευχόμαστε, να βρεθούν άνθρωποι που θα θυσιάσουν το συμφέρον τους, την ιδιοτέλειά τους, τον εγωισμό τους, την ιδεολογία τους, επιτέλους, για να κρατήσουν ενωμένο το λαό μας. Αλίμονο σ’ αυτόν που, εν ονόματι της ιδεολογίας του, θα θυσιάσει την ενότητα του λαού. Τότε θα φέρει μεγάλη ευθύνη κι έρχεται η στιγμή η ευθύνη να καταλογιστεί και να επιμεριστεί…».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ