Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 14:24

Δράμας Παύλος «Η ποντιακή νεολαία της Ευρώπης έχει υποχρέωση να χαράξει δρόμους για το ποντιακό ζήτημα”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Δεν βρέθηκε ως επίσημος καλεσμένος στο 36ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών Νεολαίας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη (στο Λούντβιχσχάφεν, το Σάββατο 27 Μαΐου) ο μητροπολίτης Δράμας Παύλος, αλλά ως προσκυνητής της ποντιακής ιδέας.

«Δεν ήρθα εδώ ως επίσημος προσκεκλημένος, αλλά ως προσκυνητής της ποντιακής ιδέας. Ως προσκυνητής του κόπου, του μόχθου και του ιδρώτα του απόδημου ελληνισμού», ανέφερε συγκινημένος.

Ο μητροπολίτης στο λόγο του τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «η ποντιακή νεολαία της Ευρώπης έχει υποχρέωση –εγκαταλελειμμένη από την ελλαδική μιζέρια–, να χαράξει δρόμους για το ποντιακό ζήτημα στην Ευρώπη, αφού βρίσκεται μέσα στο κέντρο λήψης αποφάσεων της ΕΕ», ενώ ζήτησε να συντηρήσει το όραμαν τη πατρίδος επικαλούμενος στίχους από την «Καμπάνα του Πόντου» του Φίλωνα Κτενίδη.

Ο Χαιρετισμος του Μητροπολιτη Δραμας κ.κ. Παυλου 36ο ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΥΡΩΠΗΣ LUTWIGSHAFEN 2017Συνοδευει στο τραγουδι η Μαρινα Χατζειπιδου

Posted by Simos Kolonia on Montag, 29. Mai 2017

Κατά την παραμονή του στο Λούντβιχσχάφεν, ο Δράμας Παύλος συμμετείχε στις εκδηλώσεις που είχε προγραμματίσει η ΟΣΕΠΕ το τριήμερο 26-28 Μαΐου. Σε μία από αυτές δεν δίστασε να πιάσει το μικρόφωνο και να τραγουδήσει ακριτικά τραγούδια μαζί με τους καλλιτέχνες.

https://www.facebook.com/vataniotis/videos/1552483104776247/

Πηγή: Pontos-News

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ