Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 13:14

Δοξολογία στη Χαλκίδα για την επέτειο Απελευθέρωσης της Εύβοιας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την Δ΄ Κυριακή των Νηστειών 10 Απριλίου 2016, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Τιμόθεο Μπαϊμπάκη – Ιεροκήρυκα και τον Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό, μετέβη στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία, εν πληθούση εκκλησία, συλλειτουργούντων και των Εφημερίων της Ενορίας Αρχιμ. Χρυσοστόμου Καλύβα και Πρωτοπρεσβ. Χαραλάμπους Ταραμίγκου.

Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον θείο λόγο ενώπιον του πολυπληθούς εκκλησιάσματος και μετά την Απόλυση προεξήρχε στην επίσημη Δοξολογία για την Απελευθέρωση της Ευβοίας, ενώπιον των Αρχών του Τόπου, αντιπροσωπιών των Σχολείων της Πόλεως και πλήθους κόσμου.

Την Ιερά Υμνωδία διηκόνησαν Χοροί Ιεροψαλτών, υπό την διεύθυνση των κ. Σπυρίδωνος Σιμιτζή και κ. Δήμου Τσίμπου.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, στον Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου έλαβε χώρα η ακολουθία του πέμπτου Κατανυκτικού Εσπερινού, κατά την διάρκεια του οποίου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.

Τον θείο λόγο κήρυξε προς τους πιστούς ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ανανίας Κουστένης, Ιεροκήρυξ της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος με λόγο απλό και κατανοητό, αλλά και ταυτόχρονα βαθειά θεολογικό, αναφέρθηκε στην σημασία της προσευχής, παρουσιάζοντας το θέμα: ΠΡΟΣΕΥΧΗ: Η ΑΝΑΣΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ.

Όπως πάντα, ο π. Ανανίας κατένυξε τις καρδιές του ευσεβούς ακροατηρίου, το οποίο γέμισε τον Ιερό Ναό και συμμετείχε στην κατανυκτική αυτή Ιερά Ακολουθία, στην οποία έψαλλαν θαυμάσια Χοροί Ιεροψαλτών – μαθητών και μαθητριών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς μας Μητροπόλεως. Στο δεξιό αναλόγιο, 40μελής Χορός ανδρών, υπό την διεύθυνση του κ. Δήμου Τσίμπου και στο αριστερό αναλόγιο, 35μελής Χορός γυναικών, υπό την διεύθυνση της κ. Μαρίας Καψάλη.

Πριν την Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως για την παρουσία του τον εκλεκτό ομιλητή π. Ανανία, ενώ παράλληλα ευχήθηκε στον εορτάζοντα ιεροψάλτη κ. Δήμο Τσίμπο, στον οποίον προσέφερε ένα μουσικό βιβλίο, δώρο των μελών των δύο Χορωδιών προς τον δάσκαλό τους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ