Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 23:13

ΔΙΣ: Η Πολιτεία δεν τήρησε τις υποχρεώσεις της απέναντι στην Εκκλησία, για την Σύμβαση του 1952

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Κατηγορηματική ήταν απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου σχετικά με φόρους εισοδήματος από ακίνητα που παραχώρησε η Πολιτεία στην Εκκλησία το 1952.

Όπως τονίζει στην σημερινή της ανακοίνωση η ΔΙΣ “η Πολιτεία μετέβαλε γνώμη και κατήργησε την φοροαπαλλαγή που είχε ορίσει με νόμο, για ακίνητα που παραχώρησε στη Εκκλησία έναντι εκτάσεων που είχε λάβει από τη Εκκλησία το 1952, προς αποκατάσταση των πληγέντων από την Κατοχή και τον Εμφύλιο”.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά “Φυσικά η Εκκλησία της Ελλάδος συμμορφώθηκε και έχει ήδη καταβάλει τους προαναφερθέντες φόρους. Παραμένει βεβαίως το ζήτημα ότι η Πολιτεία δεν τήρησε εκ των υστέρων τις υποχρεώσεις της σχετικά με την Σύμβαση του 1952 απέναντι στην Εκκλησία”, ενώ θέτει το ερώτημα “εάν η Πολιτεία τήρησε και τις υποχρεώσεις της απέναντι στον ελληνικό Λαό, επειδή μέχρι σήμερα δεν είναι γνωστό εάν και πόσα από τα μοναστηριακά ακίνητα που απέκτησε το Δημόσιο έφθασαν πράγματι στα χέρια των ακτημόνων Ελλήνων εκείνης της εποχής ή συνεχίζουν να παρακρατούνται από το Δημόσιο”.

Τέλος, υπογραμμίζει πως η Εκκλησία υπόκειται κανονικά σε φόρους εισοδήματος, ενώ όλες οι φοροαπαλλαγές, που προβλέπονταν ειδικά για την Ορθόδοξη Εκκλησία, έχουν εδώ και χρόνια καταργηθεί.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ